Lettkledd mann arrestert

Like før klokka halv fire, natt til søndag kom politiet over en lettkledd mann i Elverum sentrum. Mannen i 20-årene oppførte seg utagerende overfor politiet. Mannen ble tatt hånd om av helsepersonell før han ble kjørt til politiarresten på Hamar hvor han får sove av seg rusen.

Stoppet A-traktor med spikermatte

Norsk politi tok over politijakten etter en svenskregistrert A-traktor da den krysset grensa ved Magnormoen, og svensk politi ikke kunne fortsette forfølgelsen. A-traktoren, som er registrert for maks 30 kilometer i timen, holdt godt over norsk motorvegfart i sin ferd mot Kongsvinger natt til søndag.

Politiet fikk stanset bilen rett sør for Kongsvinger ved bruk av en spikermatte rundt klokken tre. To svenske gutter i tenårene ble pågrepet og levert til svensk politi.

Tatt for ruskjøring

En mann i 20-årene ble tatt med til legevakta, mistenkt for ruskjøring etter at han ble stanset ved Koppang like etter klokka halv tre, natt til søndag. Mannen ble fratatt førerkortet på stedet og er anmeldt for forholdet

To anmeldt etter ruskjøring

En mann i slutten av tenårene er anmeldt for ruspåvirket kjøring på Beitostølen. Mannen ble tatt like etter klokka halv tre, natt til søndag. Han ble tatt med til legevakt for blodprøvetaking. En annen gutt i samme følge er anmeldt for besittelse av narkotika.

Knuste rute på utested

Politiet rykket ut til en ordensforstyrrelse utenfor et serveringssted i Nedregate på Vinstra. En rute er knust på stedet, men de involverte stakk fra stedet før politiet ankom.

Bråk i Hamar sentrum

En mann i 40-årene ble bortvist fra Hamar sentrum frem til søndag morgen etter en ordensforstyrrelse like etter klokka to, natt til søndag. Et knapt kvarter før denne hendelsen måtte politiet bryte inn i en krangel utenfor et utested. Én person ble slått flere ganger. Politiet fikk kontroll på de involverte og forholdet anmeldes. Det er ikke meldt om alvorlig personskade i forbindelse med slåssingen.

Anmeldt for drikking

En person i 20-årene er anmeldt for drikking på offentlig sted på Lillehammer. Han er også anmeldt for å ikke ha oppgitt personalia til politiet.

Kjørte uten gyldig førerkort

En person i 30-årene er anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Han ble stoppet på Mosanden ved Trysil like etter klokka halv to, natt til søndag. Mannen anmeldes for forholdet.

Full fyr i arresten

En overstadig beruset mann i 40-årene ble tatt hånd om av politiet på Lillehammer. Han ble sjekket på legevakta før han ble kjørt til arresten for å sove av seg rusen.

Stoppet for ruskjøring

En mann i 40-årene er anmeldt for ruspåvirket kjøring like før midnatt. Han ble tatt med til legevakta for bevissikring.

Vanskelig gjest bortvist

En mann i 40-årene ble bortvist fra et serveringssted på Trysil. Mannen beskrives som en vanskelig og truende gjest. Han ble bortvist fra Trysil sentrum frem til søndag morgen og anmeldt for forholdet.

Vil ha Stoltenberg i ny periode

Nato vil forlenge generalsekretær Jens Stoltenbergs periode igjen, sier ikke-navngitte diplomatkilder til den tyske avisen Welt am Sonntag.

Det er uformell enighet blant alliansens 30 medlemsland om at Stoltenberg bør forbli i stillingen som Natos generalsekretær utover slutten av sin periode 30. september, skriver avisen.

Snøscooterulykke i Alta

To tenåringsgutter er fløyet til sykehus etter en ulykke med snøscooter i Alta. Finnmark politidistrikt fikk melding om ulykken klokka 21.35 i går kveld.

– Ulykken betegnes som alvorlig. To tenåringsgutter er involvert i ulykken, disse er tatt hånd om av helse og flys med helikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, melder operasjonssentralen.

Politiet mener å ha tatt mobiltyver

I helgen har spanere fra Oslo-politiet pågrepet to personer som de mener har spesialisert på å stjele mobiltelefoner. Politiet har funnet rundt 20 telefoner som de jobber med å finne eierne til. Oslo-politiet meldte om pågripelsene rett etter klokka 4 i natt.

– De siste to nettene har spanere pågrepet to lommetyver som tilsynelatende har spesialisert seg på å stjele mobiler på dansegulvet på utesteder i sentrum. Hvis du ikke har anmeldt tyveriet ennå, kan du enkelt gjøre det på politiet.no, lyder oppfordringen fra operasjonssentralen.