Fra Gjøvik til fyllearresten

En mann som forstyrret ro og orden i Gjøvik sentrum like før klokka to, natt til lørdag, ble bortvist. Han etterkom ikke pålegget og ble derfor innbrakt til sentralarresten på Hamar og vil bli anmeldt for forholdet.

Bråk på byen

Politiet fikk melding om slagsmål i sentrum av Kongsvinger like etter klokka to i natt. Flere personer skal ha vært involvert og ifølge politiet bar to personer preg av å ha deltatt. Politiet kjenner ikke hendelsesforløpet, og bortviste alle involverte fra sentrum.

Ruskjører på taket

En person ble lettere skadd da han førte en bil av vegen ved Frysjøen i Finnskogen fredag kveld. Bilen landet på taket. Politiet har siktet mannen for kjøring i påvirket tilstand. Han er fremstilt for bevissikring, og mannens førerkort er beslaglagt.

Senere samme kveld ble en mann på Magnor siktet for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Mannens førerkort er beslaglagt. Mannen ble fremstilt for bevissikring.

Ufin fyr i fyllearresten

En mann skal ha utsatt en annen person for en kroppskrenkelse i Hamar, fredag kveld. Da politiet kom til stedet truet og forulempet mannen også patruljemannskapet. Mannen var beruset og ble tatt med til sentralarresten.

Ambulanse kjørte på elg

En ambulanse under utrykning kjørte på en elg i nærheten av Trysil. Det er store materielle skader på ambulansen, ingen skader på ambulansepersonellet. Det var ikke pasient om bord i ambulansen da ulykken fant sted, det melder politiet i Innlandet.

Munchs «Sjalusi» i fare for å bli ødelagt

Munch-maleriet «Sjalusi» er i fare for å bli ødelagt og kan ikke lenger lånes ut. Kode-galleriet i Bergen opplyser at selv en liten vibrasjon kan skade maleriet, som er et av Edvard Munchs mest kjente.

– Skadeomfanget på «Sjalusi» er veldig komplekst, sier Inger Grimstad fra Munchmuseet i Oslo.

Barn og bestemor funnet etter stor leteaksjon

Det ble iverksatt en stor leteaksjon i Skien etter at en bestemor og et mindreårig barn ikke kom hjem til hytta som avtalt.

Kvinnen i 60-årene og barnebarnet ble funnet i 1-tida i natt av et redningshund-team. Ifølge politiet var de to kalde, men ved godt mot.

– Politiet takker alle de frivillige for en super jobb, skriver politiet i Sørøst på Twitter.

Mann pågrepet etter «forstyrrelse» ved dronning Elizabeths paradeseng

En mann er pågrepet etter en såkalt forstyrrelse i Westminster Hall, der dronning Elizabeth ligger på paradeseng. Det er meldt om at mannen tok på kisten.

Politiet hastet til for å pågripe mannen like før klokka 22 fredag kveld, den andre dagen der sørgende briter kan møte opp for å ta sitt farvel med dronningen. En kilde opplyser til The Guardian at mannen føk ut av køen forbi katafalken, og at han klarte å gå opp stegene til kisten for så å ta på den, før han ble pågrepet. Verken det lokale politiet eller Underhuset har avvist den beskrivelsen.

Kirgisistan: 24 drept i sammenstøt med Tadsjikistan

Kirgisiske myndigheter melder at minst 24 mennesker er drept i sammenstøt langs grensa mot Tadsjikistan, der volden igjen har blusset opp.

– 24 døde har blitt overrakt til helsemyndighetene i Batken-regionen, heter det i en uttalelse fra det kirgisiske helsedepartementet. Batken ligger sørvest i Kirgisistan, mot grensa til Tadsjikistan.

Røde Halvmånes kontor i regionen meldte tidligere fredag at så mange som 19.000 er evakuert fra grenseområdene etter at kampene blusset opp. Det er uklart hva som har ført til den siste volden.