Ved to-tiden natt til onsdag stanset politiet et kjøretøy hvor føreren fremsto ruset.

Mannen var 19 år, hadde lokal tilhørighet og ble fremstilt for bevissikring.

Utagerende og til dels voldelig

Han erkjente etter hvert bruk av narkotika, samt kjøring i ruspåvirket tilstand. Førerkortet ble beslaglagt vi har opprettet sak, opplyser operasjonssentralen i Innlandet politidistrikt til Oppland Arbeiderblad onsdag morgen.

– Ellers er det lite å melde om fra Vestoppland natt til onsdag, opplyser de.

På Kvitfjell meldte politiet ved to-tiden om en ordensforstyrrelse med en beruset, utagerende og til dels voldelig mann på ei hytte.

Flere andre personer på samme hytte valgte derfor å trekke seg bort fra stedet.

– Politiet nå med kontroll på gjerningspersonen. Han blir anmeldt og innsatt arrest, skrev politiet på Twitter i natt.

Ny bunnotering for Arbeiderpartiet

Kun 17,1 prosent av velgerne sier at de vil stemme på Arbeiderpartiet i Norstats desembermåling for Aftenposten og NRK. Det er historisk dårlig.

17,1 prosent er tidenes svakeste Ap-tall på en Norstat-måling for Aftenposten og NRK. Ap har nå vært under 20 prosent i fem måneder på rad.

– Det er en dramatisk dårlig situasjon, sier Johannes Bergh. Han er valgforsker ved Institutt for samfunnsforskning.

Bakgrunnstallene viser at halvparten av Ap-velgerne fra stortingsvalget i fjor har forlatt partiet, noe Bergh kaller en «sjokkerende utvikling» for et parti i regjering. Og denne målingen er ikke den verste: Ap fikk nylig 15,4 og 16,7 prosent i målinger i henholdsvis Vårt Land og Nettavisen.

Høyre går tilbake fra forrige måling, men er fortsatt over 30 prosent. Det har de vært på fire av de fem siste målingene.

Mandatberegningen gir de fire partiene på borgerlig side 89 mandater og flertall på Stortinget. Blant stortingspartiene er MDG og Kristelig Folkeparti under sperregrensen på denne målingen, slik de to partiene har vært på mange målinger i høst.

SAS og kabinansatte enige – juletrafikken sikret

Den frivillige meklingen mellom SAS-ledelsen og de kabinansatte endte med enighet. Dermed vil juletrafikken gå etter planen i år.

SAS og kabinforeningene i Norge, Norsk Kabinforening (NKF) og SAS Norge Kabinforening (SNK), ble tirsdag enige om en ny tariffavtale og har signert en avtale som varer fram til 31. mars 2024. Alle kabinansatte får 3,7 prosent høyere lønn fra nyttår. De kabinansatte i SAS var klar til å ta ut rundt 500 medlemmer i streik om partene ikke ble enige.

Familie får opphold i Norge etter åtte år i kirkeasyl

Budsjettavtalen mellom regjeringen og SV sikrer, som en engangsløsning, at utlendinger som har sittet mer enn fem år i kirkeasyl i Norge får opphold.

Engangsløsningen SV og regjeringen er blitt enige om omfatter kun én familie på tre personer som sitter i kirkeasyl i dag. Det er ekteparet Merry Anjala og Antonipillai Johnsen Collin og datteren Dilani Johnson Collin. Familien kom til Norge i 2009 fra Sri Lanka, men de fikk nei på sine asylsøknader. Nå har de bodd mer enn åtte år i kirkeasyl på Finnsnes i Troms – siden oktober 2014.

Equinor-ansatte får 1000 dollar i ekstra bonus

Alle Equinor-ansatte får 1000 dollar – rundt 10.000 kroner hver, som en påskjønnelse for ekstra god jobb i 2022. Julegaven til de over 20.000 ansatte i oljeselskapet kommer på toppen av bonus på 10,5 prosent og et lønnsoppgjør på 4,9 prosent tidligere i år, skriver Dagens Næringsliv.

Det statskontrollerte oljeselskapet Equinor har aldri tjent mer penger enn det selskapet gjør i år. Det er kun det saudiske oljeselskapet Saudi Aramco som tjener mer penger enn Equinor. Det justerte driftsresultatet ble på 24,3 milliarder dollar i tredje kvartal. Det er mer enn Google, Microsoft og Apple tjente.

Vedtar lov om beskyttelse av likekjønnet ekteskap

Senatet vedtok tirsdag med stemmer fra begge partier en lov som beskytter likekjønnet ekteskap i USA.

Dermed er den konservative høyesteretten forhindret fra å avskaffe retten til likekjønnet ekteskap slik de gjorde tidligere i år med retten til abort.

Loven ble vedtatt med 61 mot 36 stemmer etter at tolv republikanere stemte sammen med demokratene for loven. Det trengtes 60 stemmer for å vedta loven uten debatt.

Tre kinesiske astronauter framme på romstasjon

Tre kinesiske taikonauter ankom onsdag den kinesiske romstasjonen Tiangong etter å ha blitt skutt opp fra Gobiørkenen tirsdag.

De tre taikonautene, som er det kinesiske ordet for astronauter, har i oppdrag å ferdigstille arbeidet med Kinas nye romstasjon. Når den er ferdig, skal et rullerende mannskap på tre jobbe med vitenskapelige eksperimenter og teste ny teknologi.

En av dem som har ankommet romstasjonen, er veteranen Fei Juniong, som sist var i verdensrommet for 17 år siden. De to andre er i rommet for første gang.