– Vet denne klagen ikke hjelper, men jeg må få lov å gi beskjed om at jeg ikke er fornøyd med plasseringa av parkometeret ved Salt og Pepper, skriver mannen til kommunen.

Han er svært lite fornøyd med at fortauet ved apoteket begynner å skrå og på glatt føre er det svært vanskelig å komme seg fram til automaten.

– Dette er vel muligens det stedet på Gjøvik som det er flest folk med «skavanker». Her er legesenter, apotek, øyelege, hudlege og kiropraktor og bank. Møtte to eldre som snudde på vei til å få betalt, skriver mannen videre.

– Neste gang får dere ikke penger av meg. Da ligger det en lapp i bilen med beskjed om hvorfor jeg ikke har betalt, avslutter mannen.

Mannen spør videre om parkometeret i Hunnsvegen kan brukes.

Dekker tilstøtende kvartaler

Fagleder trafikk, Øystein Skinnerlien, svarer mannen slik:

– Plassering av parkeringsautomater er gjort basert på hvilket område den er ment å dekke. Automaten som er plassert utenfor Salt og Pepper dekker tilstøtende kvartaler i begge retninger i Bakkegata og begge retninger i Nedre Torvgate.

Helt hvorfor parkeringsautomaten står der den står, er Skinnerlien i stuss over.

– Bakgrunnen for at denne eksakte plasseringen ble valgt kjenner jeg ikke til, da denne automaten ble satt opp for mer enn 25 år siden.

Lover bedre helling

– Vi er enig i at stigning på fortauet ved automaten ikke er heldig, svarer Skinnerlien.

Han lover at når gravesesongen for vann og avløp i Nedre Torvgate er over i løpet av 2023, skal det prosjekteres et for et fortau med bedre helling på stedet.

– Dette er ikke ferdig prosjektert, men problemstillingen er i fokus, og vi håper at den nye gata vil framstå mye bedre på alle måter, skriver Skinnerlien.

Det er også helt greit å bruke parkeringsautomaten i Hunnsvegen, siden de er i samme takstsone.