Fra januar 2020 ble det innført begrensninger på en del utstyr for de som er stomioperert. Med andre ord utlagt tarm eller urinvei.

Dette må vel være toppen av mangel på innsikt i medmenneskers utfordringer. Moren min hadde stomi på grunn av utlagt tynntarm. Store utfordringer med lekkasjer og pose som til tider falt av. Ei dame som elsket sosialt samvær ble til tider «fange» i eget hjem på grunn av dette. Hun spiste ikke dagen før hun måtte ut på noe, i redsel for at det skulle skje uhell med stomiposen. Dersom hun som minstepensjonist i tillegg skulle måtte ha betalt utstyr selv, ville hun blitt fullstendig ruinert.

Hva om en av de som sitter på stortinget hadde vært bruker av stomi, og denne begynte å lekke eller falt av i det de skulle gå på talerstolen? Hva ville det gjort med den personen? Eller om de ikke skulle få lov å gå på do kun en, maks to ganger om dagen? Resten måtte bare gå i buksa.

Det å ha stomi gjør at du ikke har kontroll på tarmen og når den tømmer i stomiposen. Er vel ikke noe som får deg til å føle deg så sårbar og «liten», som det å ikke ha kontroll på nettopp dette. Så våkne opp; dette er en skam for et såkalt velferdsamfunn.