Gå til sidens hovedinnhold

 Dette klarer vi i fellesskap

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er nå inne i en krevende tid for samfunnet vårt. Samfunnet som vi lever og jobber i, er nå i en unntakssituasjon ingen av oss tidligere har opplevd.

Tiden er nå inne for at vi stiller opp for hverandre, og blir med på solidaritetsdugnaden - ved å vise omsorg, men holde avstand.

Det er satt i gang drastiske tiltak som påvirker hele befolkningen i kommunen vår, enten du skal være på jobb for å holde samfunnet i gang, eller om du skal være hjemme for å hindre at andre blir syke. Uansett rolle er vi alle nå like viktige for å bekjempe dette viruset.

Det er iverksatt tiltak for at vi skal ha et helsevesen som kan gi hjelp til alle som trenger det, om det gjelder behandling av viruset, blir rammet av andre sykdommer, eller får et annet akutt behov for helsehjelp. Det er også iverksatt gode tiltak og planer innad i egen kommune i ulike områder.

Situasjonen krever mye av oss og rammer noen ekstra hardt. Tiltakene har store konsekvenser for økonomien vår, kulturlivet, næringslivet og generelt hverdagslivet vårt. Mange risikerer å miste jobben, og mange er allerede permittert. Mange småbarnsforeldre er hjemme med sine barn og prøver så godt de kan å holde hjemmeskole, samtidig som de har hjemmekontor eller må ut på jobb. Dette er en kabal vi nå er tvunget til å løse til det beste for samfunnets fremtid.

Vi takker alle som står på i førstelinjen i helse og omsorgsektoren for innsatsen og viljen til omstilling dere viser i denne ekstraordinære situasjonen. Vi vil også takke alle dere som nå er med på å holde hjulene i gang for at samfunnet kan fungere på best mulig måte. I Fagforbundet organiserer vi mange yrkesgrupper, og dere er alle viktige i kampen for å bekjempe viruset som nå setter oss alle på prøve. Vi ser at nå er tiden inne for samhandling og kompetansedeling på tvers av yrkesgruppene. Dette er enda viktigere enn før, og kanskje kan dette føre til at vi alle ser nytten av samspillet vi har med hverandre, som fører til at vi bedre løser oppgaver på tvers av yrkesgrupper. Det vil også være behov for at mange er med på å løse oppgaver som de mener er litt utenfor sin kjernekompetanse. Alle må vi være forberedt på å lære, eller gjøre noe nytt. Nå er tiden for å legge bort profesjonskampen til fordel for raushet, åpenhet og samarbeid yrkesgrupper i mellom.

Tusen takk til dere alle for at dere enten står i front eller holder dere hjemme for oss andre. Dette klarer vi i fellesskap.

Kommentarer til denne saken