Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan de spare seg

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I lørdagens utgave av OA står ordfører Ola Tore Dokken og Senterpartiets gruppeleder Gunn Marit Øistad fram i et leserinnlegg, hvor de forsøker å tegne et glansbilde av situasjonen på Korsvold og sin egen rolle i denne. Dette er en virkelighetsbeskrivelse som ikke kan forbigås uten kommentar.

Det er riktig at konsekvensene av kjøkkennedleggelsen på Korsvold ble mindre dramatiske enn først bebudet, men dette er ikke Senterpartiets fortjeneste. Æren for dette må tilskrives vår dyktige pleie- og omsorgssjef, som har tatt signalene fra beboerne på alvor, og som innenfor trange økonomiske rammer har klart å legge om tjenesten slik at alle måltidene fortsatt blir fellesmåltider.

Dette opplegget er imidlertid sårbart. Skulle arbeidsmengden i hjemmetjenesten øke, eller sykefraværet bli større, vil det være krevende å holde dette i gang uten tilførsel av ekstra ressurser.

Det er uansett et faktum at Korsvold ved budsjettbehandlingen for 2018 fikk sine bevilgninger redusert med en halv million, et vedtak som ble gjort med Høyres og Senterpartiets stemmer. Dette er unektelig en reduksjon i tjenestetilbudet og er en degradering av Korsvoll innenfor vår samlede omsorgstjeneste.

Å ha eget kjøkken er en styrke for enhver institusjon, da det gir større fleksibilitet og mulighet å gjøre litt ekstra ut av mattilbudet. Slik det er i dag, må alt som serveres forhåndsbestilles fra Landmo. Dette gjør opplegget lite fleksibelt. Etter min oppfatning burde det vært gjenopprettet fullt produksjonskjøkken på Korsvold.

Senterpartiet forsøker også alene å ta æren for at dagtilbudet ved Korsvold ble opprettholdt.

Det kan de spare seg, for dette hadde samtlige partier med i sine alternative budsjettforslag.

Det sies i et ordtak at «Djevelen kan tolke skriften til sin fordel». Det er det Senterpartiet gjør, når de forsøker å glatte over konsekvensene av sine kutt og fire års sentraliseringspolitikk!

Kommentarer til denne saken