Politiet melder om få hendelser i Innlandet natt til onsdag.

– I Innlandet har det vært stille og rolig i natt, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft.

Flere tatt i UP-kontroller

På E16 ved Bjørgo i Nord-Aurdal gjennomførte en UP-patrulje promillekontroll søndag mellom klokka 15.25 og 17.15. Det ble utstedt elleve forenklede forelegg for hastighet.

Under samme kontroll fikk en fører førerkortet sitt beslaglagt etter å ha blitt målt til 122 kilometer i timen i en 80-sone. Mannen, som er i midten av 50-årene, ble anmeldt på stedet, forteller operasjonsleder i politiet, Bård Einar Hoft.

På Fv 34 i Enger, Søndre-Land klokka 19.50 søndag holdt en UP-patrulje trafikkontroll. Det ble utstedt tre forenklede forelegg for hastighet. En fører fikk forelegg for bruk av en mobil. Den høyeste hastigheten på stedet ble målt til 97 kilometer i timen i 80-sone.

Litt senere på kvelden, klokka 20.40, holdt en UP-patrulje trafikkontroll på riksvei 4 ved Lygna. Det ble utstedt 25 forenklede forelegg for hastighet. Den høyeste hastigheten som ble målt på stedet var 115 kilometer i timen i 80-sonen.

Bård Einar Hoft kan fortelle at politiet ser på ettermiddagens målinger som innenfor det normale.

I Branbu sentrum ble det gjennomført en promillekontroll. Det ble kontrollert totalt 24 førere, men ingen ble målt over promillegrensen.

– Selv om ingen ble tatt er dette det vi ser på som normalen. Det er heldigvis ikke ofte vi tar førere i promillekontroll, noe som er et gledelig resultat for oss, sier operasjonsleder i politiet, Bård Einar Hoft.

Deler av E6 stengt etter ulykke

Politiet varsler at to av tre kjørefelt er sperret på E6 inn mot Oslo sørfra ved Klemetsrud i morgenrushet.

Det har vært en trafikkulykke på stedet med påkjørsel bakfra, skriver Oslo-politiet på Twitter. Skadeomfanget er uklart.

To av tre kjørefelt er sperret på stedet og bergingsbil er på vei. Politiet meldte først om ulykken klokken 6.42. Veitrafikksentralen skriver at tre personbiler er involvert og at reisende må regne med forsinkelser.

Sju av ti vil ta fjerde vaksinedose

Av dem i Norge som har tatt tre doser med koronavaksine, sier 71 prosent at de vil takke ja til en fjerde dose dersom de får tilbud om det. Interessen for å ta en fjerde dose øker med alderen, kommer det fram i undersøkelsen Norsk koronamonitor, som er gjennomført av Opinion.

I undersøkelsen for juni, som ble publisert i natt, svarer 64 prosent at de har tillit til at tempoet på vaksineringen i Norge er effektivt. Dette er sju prosentpoeng lavere enn i mai og det laveste som er målt så langt i år.

Brann ved idrettsanlegg i Oslo

En brann sto i fare for å spre seg til et klubbhus på Lindeberg i Oslo i natt. Brannen var ved Jerikobakken, ifølge brannvesenet, som meldte om den like etter klokka 1.30.

Sju brannbiler ble sendt til stedet. Etter rundt en time meldte 110-sentralen at brannen var slukket.

Elger skapte problemer på E18

I går kveld ble E18 i nordgående retning i Kobbervikdalen i Drammen stengt fordi en elgku og en kalv gikk i veien. Politiet fikk melding om saken klokka 23.10.

– Elgen har kommet seg av veien og opp i skogen igjen. Veien er åpnet, lød oppdateringen en snau time senere.