En ny sexundersøkelse avslører hvilke sexfantasier nordmenn har, og ikke minst, hvilke de har gjennomført.

Hele 21 prosent av nordmenn har den sexfantasien som ligger på topp. Det kommer fram i en fersk undersøkelse gjennomført av YouGov for nettbutikken Nytelse.

Vi tar en telefon til Gjøviks egen sexolog Anna Skog Lundsholt, og spør vi henne om hvilken fantasi hun tror topper listen.

– Trekant, sier hun ganske raskt.

Og hun har rett.

Det er 21 prosent av de som svarte i undersøkelsen som oppgir at trekant er det de aller mest tenker på når de lar fantasien fare.

Ingen grenser

Anna blir heller ikke overrasket over de to neste innslagene på toppen av listen. På andre- og tredjeplass fantaserer nordmenn om det å bli dominert og ha sex på offentlig sted, med henholdsvis 15 prosent og 12 prosent. Det er altså ingen tvil om at nordmenn er eventyrlystne.

– Nei, jeg blir ikke overrasket over noen av de, sier hun.

Hun mener det er sunt for folk å ha sexfantasier, mener det er helt naturlig at ikke alle forsøker det de fantaserer om.

– Fantasien har ingen grenser. Den trenger ikke være bundet av det man kan, vil eller har lyst til å utføre, sier hun.

Hun mener det er noe som er fint med sexfantasier, at en gjennom dem kan leve ut mye en ikke egentlig har planer om å gjennomføre. Hun mener også at noen av de som forsøker seg på noen av sine sexfantasier blir skuffet, og da ser at det ikke er noe for dem.

– Det er også fint at ikke alle lever ut sine fantasier hele tiden, hvis ikke hadde det vært vanskelig å gå rundt på Gjøvik gård, sier hun, og viser til fantasien om å ha sex i det offentlige.

I undersøkelsen kommer det fram at 16 % av nordmenn har hatt sex på offentlig sted, 13 % har hatt trekant og 11 % har blitt dominert av sexpartneren sin.

Viktig del av seksualiteten

Trekant topper altså listen over nordmenns sexfantasier. Det skriver Nytelse i en pressemelding.

– Trekant har alltid vært høyt på listen over nordmenns sexfantasier, og det er helt tydelig at flere har fått øynene opp for denne drømmen. Fantasier er en viktig del av seksualiteten vår, og for mange er fantasien, veien til orgasme, sier sexolog i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad til nytelse.no

15 prosent fantaserer om det å bli dominert og tolv prosent om å ha sex på offentlig sted. Det er altså ingen tvil om at nordmenn er eventyrlystne.

– Dominans har vært høyt på listen helt siden Fifty Shades of Grey-bølgen herjet i verden over. Ofte savner man det at noen tar ansvar i sengen og å slippe alle hemninger, og derfor seiler det å bli dominert inn på en god nummer to. Når det gjelder sex på offentlig sted, er det ofte spenningen med å kunne bli oppdaget som tenner nordmenn, avslører Ebbestad.

Snakk om sexfantasier!

God kommunikasjon er nøkkelen til et godt sexliv og det å snakke om sex er det ikke alle par som er like flinke til.

– Mitt beste tips når det kommer til å gjennomføre sexfantasier, er å snakke godt igjennom det med partner for å finne ut om dette er noe begge ønsker å gjennomføre, tipser Ebbestad.

Når man snakker om fantasier blir man også bedre kjent med sin partner, både med hva hen liker og ikke liker. Det er også en fin måte å komme i stemning på, skape sexlyst og mer tilknytning.

– Mange har en tendens til å skylde på partneren om man føler sexlivet er kjedelig. Man tenker ofte at partneren ikke er spennende nok, ikke vil utforske mer, eller ikke tar nok initiativ. Sannheten er at man ikke kan klage så lenge man ikke sier ifra. Så snakk sammen om sex, oppfordrer Ebbestad.