Dette er drapssakene i Norge i år

Av

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av seks drapssaker med sjuofre.

DEL

* 10. januar: Like før midnatt blir 21 år gamle Halil Kara skutt av en maskert gjerningsperson ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo. I tillegg blir en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men han får ikke livstruende skader. En 18 år gammel mann, to menn på 20 år og en mann på 21 år er siktet for drap eller medvirkning til drap.

* 13. januar: En 43 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne blir funnet døde sammen med blodige gjenstander ved Osavatnet i Bergen. Begge er kjent for politiet fra før. Politiets teori er at de to ble drept et annet sted og fraktet til Osavatnet i bil. Ifølge flere medier hadde ofrene omfattende stikkskader. Fem menn, tre i 30-årene, en i 50-årene og en i 20-årene, er siktet for drap eller medvirkning til drapene.

* 17. januar: 34 år gamle Roar Engelund dør etter en alvorlig voldshendelse på en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land. En mann er pågrepet og siktet for drap, mens ytterligere tre menn som ble pågrepet og siktet i saken, ble løslatt. Engelund var bosatt på institusjonen, og både den drapssiktede mannen og de tre som ble løslatt, har en tilknytning til institusjonen. Mannen som var siktet for drap døde selv i fengsel.

* 2. februar: 31 år gamle Thea Halvorsen Braavold blir funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum. En 45 år gammel mann fra Larvik blir pågrepet og siktet for å ha drept henne. Mannen er tidligere dømt for et drap på 2000-tallet. Det er en relasjon mellom kvinnen og den siktede mannen.

* 16. mars: En mann dør etter slåssing på en privatadresse på Lisleby i Fredrikstad. En mann i 40-årene er siktet i saken. Politiet etterforsker saken som et drap.'

* 24. mars: En mann er bekreftet død etter en alvorlig voldshendelse i en bolig i Gjøvik sentrum. En kvinne i 20-åra er pågrepet i saken og siktet for drap.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken