Gå til sidens hovedinnhold

Det viktigste er å skape flere jobber!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den største forskjellen mellom folk i Norge er mellom de som har en jobb og de som ikke har det. Den viktigste oppgaven framover vil være å tilrettelegge for at det skapes flere nye jobber og å få eksisterende bedrifter fortsatt trygt gjennom pandemien.

Med Høyre ved roret er Norge på rett vei. Antall folk i jobb går nemlig kraftig opp og det settes rekord i antallet bedriftsetableringer. Nå er sysselsettingen tilbake til der vi var før koronakrisen, men fortsatt er ledigheten for høy og den må og skal videre ned. Da må vi spille på lag med næringsliv og arbeidstakere. Regjeringen har hatt en bevisst strategi om å få fart på Norge ut av koronakrisen: vi vil skape mer og inkludere flere. En strategi som bygger videre på regjeringens arbeid også før krisen inntraff. Jobbene vi mistet da krisen inntraff er i privat sektor. Dette er jobber som betaler for sykehus, skole, barnehage og eldreomsorg – hele velferden vår.

For å få fart på Norge må vi få fart på bedriftene. Valget står mellom økte skatter eller flere jobber. Flere i jobb gir mer velferd. Høyre vil gjøre Norge til et velferdssamfunn på miljøets premisser. Derfor må de nye jobbene være bærekraftige. Vi skal kutte utslippene, ikke utviklingen.

Antallet nyetableringer har i snitt økt med seks prosent årlig under Solberg-regjeringen, mens den var på tre prosent i de rødgrønnes andre periode. Vi er på rett vei. Bare i første halvår 2021 har det blitt etablert over 1 000 nye foretak i Innlandet. Det betyr noe hvem som styrer.

Kommentarer til denne saken