Gå til sidens hovedinnhold

Det vi fryktet og advarte mot

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Knapt ett år etter at Høyre og regjeringen kapitulerte for en terrormistenkt og hentet IS-kvinnen til Norge, kom nyheten om at kvinnen er løslatt fra varetekt i påvente av rettssaken.

Det var dette vi advarte mot og fryktet da Høyre og regjeringen hentet IS-kvinnen til Norge. Dessverre så fikk vi rett. Resultatet er at en terrormistenkt kvinne går fritt rundt i samfunnet i påvente av rettsak.

FrP har hele tiden ment at IS-medlemmer skulle rettsforfølges der forbrytelsene har blitt begått. Det handler også om bevis, gjennom blant annet tilgang på vitner. Realiteten er at bevistilgangen vi har i Norge ikke er veldig god hva gjelder de faktiske handlinger som er begått på bakken i Syria og Irak.

PST opplyser at det er ikke er grunnlag for å holde kvinnen videre i varetekt. Blant annet ved at det ikke lenger er bevis- og unndragelsesfare. Fremskrittspartiet påpeker at nettopp manglende bevis er et sentralt problem hva gjelder fremmedkrigere som reiste til Syria og Irak for å tilslutte seg kalifatet.

Fremskrittspartiet har lenge advart mot å hente fremmedkrigere og andre sympatisører av ekstrem islam til Europa. De representerer en betydelig sikkerhetsrisiko, som på vegne av det mest bestialske regimet i moderne tid har begått terrorhandlinger og drap. Dette er mennesker som hater vestlige frihetsverdier som ytringsfrihet, religionsfrihet og rettsstaten.

Norge og Europa skal ikke være en frihavn for terrorister. I forslag til nytt partiprogram slår derfor FrP fast at vi mener det er behov for en internasjonal straffedomstol på dette området slik at personene kan dømmes og stilles til ansvar for de forbrytelsene de har begått. Programkomiteen foreslår også å gi utvidet myndighet til å ta statsborgerskapet fra personer som utgjør en trussel mot rikets sikkerhet eller vitale nasjonale interesser. Vi skal aldri bidra til å hente terrorister til Norge.

Det er svært skuffende av Høyre, som forhandlet med en terrormistenkt som de hentet til Norge. Fremskrittspartiet står opp for våre frihetsverdier. Høyre kapitulerte da de hentet en terrormistenkt til Norge. Inntil Erna Solberg, som den første statsleder i Europa forhandlet med og gav etter for en terrormistenkt, stod Europa samlet: Vi kan hente hjem barn, ikke terrormistenkte. Europa stod opp for våre vestlige frihetsverdier. Det gjorde ikke Høyre.

Kommentarer til denne saken