Det skifter fort i fotballen og på yr.no: Fra sprutregn til solskinn over Gjøvik stadion

Nykommerne Arne Ravndal (bak) og Henrik Fløgum har bidratt til at FK Gjøvik-Lyn har holdt nullen i de to siste kampene.

Nykommerne Arne Ravndal (bak) og Henrik Fløgum har bidratt til at FK Gjøvik-Lyn har holdt nullen i de to siste kampene. Foto:

Tre strake tap så ut til å sende FK Gjøvik-Lyn hodestups ut av opprykksstriden – men plutselig har det snudd, akkurat som været under lørdagens mjøsderby mot Brumunddal.

DEL

FK Gjøvik-Lyn inviterer til såkalt kronekamp på Gjøvik stadion lørdag, det vil si at det er gratis inngang for publikum – og at klubben får betalt per tilskuere av forskjellige sponsorer og støttespillere.

Værutsiktene så mildt sagt nitriste ut på yr.no; hele uka er det meldt øs pøsende regnvær på Gjøvik stadion. Men fredag snudde det; nå skal det bli sol og 13–14 grader.

Det er utvilsomt godt nytt for FK Gjøvik-Lyn og publikumstilstrømningen på kampen mot Brumunddal.

En nesten like stor forvandling har også klubbens A-lag gjennomgått. Tre strake tap – alle mot lag på nedre halvdel av tabellen – så ut til å ha ødelagt sjansene for opprykk.

Bedre posisjon

– Ja, det trodde vi også, men to sterke seirer, i tillegg til at både Rosenberg 2 og Ranheim 2 har avgitt poeng, har satt oss i en vesentlig bedre posisjon igjen, sier trener Espen Haug.

Ikke bare har laget slått tabellnaboene Tiller og Kolstad 3-0, de har også holdt nullen bakover på banen. Forsvarsspillet har nemlig vært lagets akilleshæl gjennom store deler av sesongen.

– Vi har slitt med å finne den riktige, defensive strukturen, innrømmer Haug.

Med Henrik Fløgum inn som makker til Per Kristian Jansen på stopperplass har det bedret seg.

– Ja, de to kjenner hverandre godt fra Raufoss. I tillegg har vi fått bedre og høyere press lenger opp på banen. Der har Arne Ravndal gitt oss mer løpskraft.

Angrer ikke

Fløgum og Ravndal er nykommere på laget i høst.

– Overgangen har gått veldig bra. Jeg kjenner jo de aller fleste på laget fra før, så det har ikke vært noe problem, sier Henrik Fløgum.

– Hva er årsaken til at dere har holdt nullen i to kamper nå?

– Det handler mest om konsentrasjon, slik jeg ser det. Alle har vært mer skjerpet og gira, og det har gitt resultater.

– Du trives godt i FK Gjøvik-Lyn, med andre ord?

– Absolutt! Jeg har fått bra med spilletid og tillit, og nå har resultatene kommet i tillegg, så jeg angrer ikke.

Ødelagt muskel

Trener Haug må unnvære Ole Thomas Skogli, som ødela en muskel i ryggen mot Kolstad sist. I tillegg har troppen vært plaget av sjukdom denne uka.

– De to siste ut var «P.K.» og Rocky. Jeg håper alle blir klare til Brumunddal-kampen, men spesielt de to nevnte er usikre.

En som derimot er tilbake i troppen er Mohamed Abdullahi. «Abdi» ødela korsbåndet før sesongstart, men har nå spilt to kamper for andrelaget.

– Ja, det er virkelig moro at han er tilbake, sier Espen Haug.

Han har måttet klare seg uten assistenten Chris Coates i snart tre uker. Engelskmannen er hjemme på grunn av sjukdom i familien.

I fritt fall

Raufoss 2 har vært i fritt fall på tabellen i høst, men stiller et sterkt lag i lørdagens oppgjør mot Tiller på Raufoss stadion.

Trolig spiller både Ole Kristian Lauvli, Solomon Owusu og Stian Simenstad fra start. Alle tre sto over OBOS-liga-oppgjøret mot Nest-Sotra. I helga er det landskamppause i OBOS-ligaen.

Valdres FK er på full fart ned i 4. divisjon etter en rekke kalastap. Lørdag står Os for tur på bortebane.

Raufoss-jentene i 2. divisjon sikret seg en svært viktig seier med 2–1 over Frigg sist helg. Nye, viktige poeng står på spill i søndagens bortekamp mot Sarpsborg 08.

FK Gjøvik-Lyn - Brumunddal og Raufoss 2 - Tiller sendes direkte på oa.no, begge med kampstart lørdag klokka 16.00.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags