– Det er på tide at norsk americanamusikk kommer seg ut av byene og får litt ekte støv på bootsene

BESØKER RANCHEN: Hege Øversveen står på plakaten på Trond Svendsens americanafestival som går av stabelen på Furnes utenfor Hamar i juli.

BESØKER RANCHEN: Hege Øversveen står på plakaten på Trond Svendsens americanafestival som går av stabelen på Furnes utenfor Hamar i juli. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En fersk Spellemanns-vinner i countryklassen er på vei til americanafestivalen som ble unnfanget etter en bursdagsfest for bassisten på låven.

DEL

Fredag 19. og lørdag 20. juli åpnes låvedørene til festivalnorges nyeste tilskudd: Americana-helgen kalt Up on the Ranch.

Spellekvinner

Den foregår i cowboyland på Hedmark, på gården til Trond Svendsen – krimreporten i lokalavisen på Hamar som også fronter americanabandet The Tuxedos.

– Americana-musikken står fantastisk sterkt i Norge. Men det meste av konserter og musikkmiljøer er konsentrert i byene. Jeg fikk ideen til å lage en festival under et arrangement på småbruket mitt i fjor høst, sier Svendsen til NTB.

Åtte artister og band står på plakaten, inklusive to av årets fire Spellemann-nominerte, Hege Øversveen og Malin Pettersen – der sistnevnte stakk av med det gjeve harpetrofeet.

Resten av artistutbudet utgjøres av herrelaget Anders Dahlberg & The Serenaders, Kenneth Norum, Bård Christiansen, Terje Espenes fra Jack Stillwater, Glenn Gran & Low-Fi og festivalsjefen selv med Tuxedo.


Les også:

Sitte i gresset

Det blir også sjangerriktig festivalkunst av Øyvind Mo Larsen på Up on the Ranch, som foregår på Furnes utenfor Hamar.

– Målet er at folk skal komme hit, få seg noe godt å spise og drikke, sitte i gresset nedenfor låven og høre på kvalitetsmusikk, sier Trond Svendsen.

Les også:

Billettsalget startet 12. april, og festivaldebutanten sier han ikke har noen krystallklar formening om hvor mye folk som kan komme.

– Jeg vil heller være litt liten og få til en god start, enn å trekke opp dit så mye folk at vi ikke greier å håndtere det med en relativt liten organisasjon, sier Svendsen, som tipper at publikumstallet kan lande på mellom 200 og 500.

– Det gikk ut et tosifret antall pass de første 48 timene billettene var i salg, så det synes jeg er en lovende start, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags