Det er klimakrise, og hva gjør vi?

PROGRAM: – Miljøpartiet De Grønne vedtok på Landsmøtet i mai at distriktene skal få høyere utbetalinger enn byene, ettersom behovet for bil er større her, skriver artikkelforfatteren.

PROGRAM: – Miljøpartiet De Grønne vedtok på Landsmøtet i mai at distriktene skal få høyere utbetalinger enn byene, ettersom behovet for bil er større her, skriver artikkelforfatteren.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Flere og flere innser at vi er nødt til å gjøre noe, for å unngå ekstreme klimaendringer. Å få folk med på tiltak som monner, men som også krever noe fra oss, er den vanskelige biten. Derfor ser vi, Miljøpartiet De Grønne etter løsninger som de fleste kan være med på. Klimabelønning, (karbonavgift til fordeling, eller KAF), er en slik løsning.

Økte avgifter på bensin, diesel og fly trengs, men ikke en avgift som går inn i statskassen, som de fleste avgifter gjør i dag.

Miljøpartiet De Grønne vil at at avgiftene skal betales direkte tilbake til befolkningen hver måned, på samme måten som barnetrygden, uansett hvor mye avgift de har betalt. Slik vil de som har lave karbonutslipp tjene mer enn de med høye utslipp.

Dersom du tjener penger på å droppe å kjøre til butikken hver dag, og heller storhandler en gang per uke, så vil du høyst sannsynlig velge det. Kanskje kan du endre noen andre kjørevaner også, samkjøre mer, ta sykkelen når det er mulig, eller buss/tog, og få enda mer inn på kontoen?

Miljøpartiet De Grønne vedtok på Landsmøtet i mai at distriktene skal få høyere utbetalinger enn byene, ettersom behovet for bil er større her. Så lenge det er dårlig utbygd kollektivtransport mange plasser i distriktene, så er det rettferdig at folk på bygda får en større andel enn de som lever i byer, hvor kollektivtilbudet er bra og det meste er i gangavstand.

Det haster, og vi vet det, så ja takk til både gulrot og pisk. For det er klimakrise, og vi har ingen tid å miste om vi skal redde kloden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken