Gå til sidens hovedinnhold

Det er ikke framtidsrettet å flytte folk og funksjoner når du planlegger å flytte dem tilbake igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet, som nå utgjør posisjonen i Innlandet har varslet at de vil be om reversering av regionreformen og splitte Innlandet dersom det blir regjeringsskifte i 2021. Om de mener alvor kan de begynne med å skrote sine planer for utflyttingen til Hamar.

Innlandet ønsker å være en framtidsrettet organisasjon. Men det er ikke særlig framtidsrettet å flytte folk og funksjoner når du planlegger å flytte dem tilbake igjen om 1-2 år. Dessuten er det mange år siden internett og telefon ble funnet opp. Folk trenger ikke å flytte til Hamar for å gjøre jobben sin.

Regionreformen er en tvangsreform som ingen ønsket. Oppland og Hedmark måtte inngå et tvangsekteskap og Innlandet ble resultatet. Vegvesenet ble i samme slengen ofret av rikspolitikerne for å blidgjøre fylkespolitikerne. Det var ikke nok, nå vil enkelte reversere det hele i 2021. Likevel går omorganiseringen og tilpasningen til ny organisasjon for fullt. Millioner av kroner brukes til å administrere omorganiseringen. Ikke nok med det, det skal også brukes hundrevis av millioner til oppgradering av bygningsmasser på Hamar for å huse de ansatte.

Om fylkespolitikerne våre mener alvor av at de vil be om å reversere reformen og splitte Innlandet kan de ikke gå videre med sammenslåingen nå. Da vil de ende opp med å gjennomføre en massiv omorganisering og deretter kjøre en reprise av den samme omorganiseringen kort tid etter. Vi kan ikke risikere at ansatte og funksjoner flyttes til andre steder for å flytte tilbake igjen om 1-2 år.

I den situasjonen vi er i har vi to valg. Enten aksepterer vi at reformen er et faktum og gjør det beste ut av situasjonen. Eller går inn for en reversering og skrinlegger alle planer for flytting av ansatte og funksjoner. Det betyr at alle planer for permanente lokaler må skrotes, fordeling av funksjoner og arbeidsplasser må stanses og de ansatte og funksjonene må bestå der de er.

Dersom AP og SP i Innlandet mener alvor av sitt utspill må de levere allerede nå. Har de sagt «A» må de også si «B». Er de villige til å levere etter sine egne lovnader?

Kommentarer til denne saken