Det er ikke behov for et fellessykehus ved Mjøsbrua

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I henhold til nasjonal helse-og sykehusplan vil et sykehus med opptaksområde på mer enn 60-80.000 innbyggere defineres som et stort akuttsykehus. Befolkningsgrunnlaget fremskrevet til 2040 for Hamar-regionen være 106.257, for Gjøvik-regionen være 122.224 og for Lillehammer-regionen være 74.759.( ref. til målbilde for videreutviklingen av Sykehuset Innlandet HS, sak nr 005-2019). I tillegg kommer folk som bor på hytte og turister.

Det betyr ganske enkelt at i de 20 neste årene vil de tre store akuttsykehusene i Mjøsregionen dekke behovet for akuttbehandling. Det burde være enkelt å utvide et stort akuttsykehus til et ca. allsidig sykehus og dermed redusere funksjonsfordelingen til et absolutt minimum.

Det betyr at det er unødvendig med et fellessykehus ved Mjøsbrua. Målbildet må endres. En snuoperasjon er faktisk helt nødvendig.

Nå er det viktig å bruke tid og penger på oppgradering-nybygging ved Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Dette er også det rimeligste alternativ og i tillegg blir reisetiden for pasienter og ansatte uendret.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken