Denne gjengen vil «ha med alle» på løp – et viktig løp

Denne gjengen representerer mange av idrettslagene i Vestre Toten. Nå inviterer de til Allemed-løpet tirsdag 15. oktober.

Denne gjengen representerer mange av idrettslagene i Vestre Toten. Nå inviterer de til Allemed-løpet tirsdag 15. oktober. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag 15. oktober slår idretten i Vestre Toten på stortromma og inviterer store og små, løpende og gående til Allemed-løpet fra taket på parkeringshuset til Raufoss Amfi.

DEL

I forbindelse med det som ble omtalt som flyktningkrisa i 2015 inviterte Fredrik Greve Monsen og daværende lagkamerat Markus Rolandsen til løp til inntekt for flyktninger på Raufoss. I fjor gikk idrettslagene og idrettsrådet i Vestre Toten sammen om å arrangere Allemed-løpet.

Nå er de på banen igjen, og OA-TV sender direkte fra arrangementet på Raufoss 15. oktober.

Fokus på integrering

– Vårt mål er å fokusere på inkludering i idrett og aktiviteter, og skape bevissthet om hvor viktig fellesskap er for hver og en av oss, både for barn og unge men også for voksne. Det skal være plass til alle, og vi trenger «allemed» i våre fellesskap så lenge som mulig, sier gjengen som står bak arrangementet.

De er bekymret for frafallet blant ungdom og ønsker å finne svar på hvordan de kan forhindre dette.

– Vi tror at barn, unge og eldre – uansett funksjonsnivå kan være med å bygge meningsfulle fellesskap hele livet. Å være i en eller annen form for aktivitet er godt for både fysisk og psykisk helse, påpeker de.

Eget fond

Liksom i fjor blir inntektene fra løpet gjennom deltakeravgift i løpet, gaver, kiosk og lotteri avsatt til et eget fond; allemed-fondet.

– Samarbeidet mellom klubbene har også godt av å bli bedre og tettere, og vi så at vi kan jobbe godt sammen – og ha det skikkelig moro sammen i forbindelse med løpet, opplyser arrangøren.

Nytt av året er at Vestre Toten frivilligsentral samler inn pent brukt utstyr til Utstyrsbanken. Arrangøren oppfordrer alle til å bruke utstyrsbanken, gjenbruk av klær og utstyr er noe mange flere burde benytte seg av.

Gjenbruk

– Det er et viktig miljøtiltak som alle kan være med på, og ha glede av. I tillegg ønsker vi å holde trykket oppe på, og oppmuntre flere tiltak der sportsutstyr, klær og sko kan lånes ut, selges billig eller gis bort, påpeker arrangøren.

Arrangementet starter klokka 16.45 med felles oppvarming og danseshow før det blir start i de tre løypene fra én til tre kilometer fra cirka 17.30

– Vi håper så mange som mulig melder seg på løpet og blir med, det er distanser som passer for alle uansett form og fasong. Det koster 100 kroner å delta, og de som er forhindret fra å være med oppfordres til å støtte en god sak for samme beløp, sier primus motor Fredrik Greve Monsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken