Denne gjengen har det aller best ute i naturen

Villmarksleiren gir barn og ungdom muligheten til å utforske hva den flotte naturen i regionen vår har å by på.

DEL

Det er Snertingdal Jeger og Fiskerforenings barne- og ungdomsgruppe som sto bak og deltok på leiren for barn og ungdom i alderen 9 til 14 år.

– Det er en fantastisk gjeng med godt humør som møtes annenhver torsdag til forskjellige aktiviteter. Ungene har i løpet av høsten, vinteren og våren vært med på mye. Sopptur, isfiske, skyting, hundekjøring, laget seg fuglekasser, laget røykovn, laget seg fiskeutstyr for å nevne noe, sier lederne Irene Alund og Anette Alund Hole.

I årets Villmarksleir har de fisket, røkt fisk, laget granskuddsirup, bueskyting, grillet, badet, hatt forskjellige aktiviteter.

Ungene har også hatt førstehjelp, matlaging, vært på lamming.

– Det er generelt ei veldig aktiv gruppe som får god hjelp fra både fiskeutvalg og jaktutvalg, sier Irene Alund og Anette Alund Hole.

En liten men stor ting som Villmarksleiren setter et fokus på. å legge fokus på er mobilfri sone. Riktignok har ledere det hvis noe skulle skje. Men ungenes mobiltelefoner eller nettbrett blir samlet inn på fredag etter innsjekk og de får dem tilbake på søndag når campen er ferdig.

– Det er aldri noen innvendinger eller motstand mot det. Ungene skal rett og slett gjøre andre ting, forklarer lederne.

Artikkeltags