I en stor annonse i lokalavisene med bilde av en skjære, vil Eidsiva Energi prøve å overbevise om at vi bør beholde selskapet som den lokale strømleverandør selv etter at de har fusjonert med Hafslund E-Co. Vi blir anbefalt å gjøre som skjæra på tunet og ta det helt med ro.

Skjæra har vel til alle tider blitt forbundet med tyvaktighet og det er der Eidsiva har plassert seg grundig nå. Da Eidsiva fikk status som aksjeselskap, og ikke minst nå med sammenslåingen med Hafslund, er hovedformålet å tjene penger. Fastavgiften som er altfor høy, men som vi ikke kommer utenom for å ha strømmen på veggen, er vanskelig å gjøre noe med. Men vi kan heldigvis kjøpe strømmen fra energiverk som driver på en mer redelig måte uten å spekulere i vindkraft som ødelegger landet vårt og produserer strøm som kommer andre land til gode.

Heldigvis har vi gode naboer som Stange Energi AS som ikke har blitt med i dragsuget til Eidsiva og driver på en tradisjonell måte til glede for abonnentene. Der er det verdt å plassere betalingen for strømforbruket.

Torstein Hervland