Vi støtter barna og ungdommen som streiker for framtida. Verden har ikke tid til å vente på at de klimastreikende barna vokser opp. Det er vi som er voksne nå som må fikse klimakrisa. Og det haster!

Barna som vokser opp nå kan forvente å leve i en stadig varmere verden, hvor dyrene forsvinner, regnskogene hogges ned og lufta i byene er farlig å puste inn. I løpet av livet vil de oppleve mer ekstremvær med tørke og flom, og se mangfoldet i naturen bli fattigere. Kanskje vil de også oppleve vårdager uten fuglesang – den stille våren er i anmarsj.

Det skremmer mange og de opplever det som urettferdig. De som tidligere var skuffa over at de voksne ikke gjorde mer for å stoppe ødeleggelsen av klima og natur, har nå blitt sinte. For de har forstått at det er selve framtida det er snakk om, men ser at de voksne som bestemmer ikke tar ansvar.

Vi har applaudert og delt videoer av Greta Thunberg, Penelope Lea og Natur og Ungdom. Mange har blitt inspirert av det ungdommelige engasjementet. Men nå har vi pratet om de tøffe og kloke ungdommene lenge nok. Det er på tide at vi går ut i gatene med dem og tar deres budskap med i alle våre avgjørelser.

De vil stille oss alle til ansvar – og vi skal lytte til dem. Deretter skal vi begynne med den store jobben de krever for å avslutte streikene: Stoppe klimakrisa. Vi skal ta ansvar hjemme, på arbeidsplassene, på ferie og når vi handler store og små ting. Og vi må velge politikere som vil skape forandring i hver eneste kommune og fylkeskommune i hele landet.

Vi i SV vil møte opp på alle klimastreiker vi blir invitert til. Vi vil lytte til kravene fra de streikende og ha barn og klima som grunnpilar for all vår politikk. Innlandet skal være klimanøytralt innen 2025 og vi skal stoppe ødeleggelse av naturen.

Vi vil ha hverdager for framtida!