Gå til sidens hovedinnhold

«Den nye planeten» på folkebiblioteket

Artikkelen er over 1 år gammel

«Den nye planeten» er en vandreutstilling på Østre Toten folkebibliotek som avholdes mellom 13. februar og 6. mars.

Innsendt

Den ideelle stiftelsen Menneskerettsakademiet (MRA) har siden 2008 stilt samme spørsmål til 2200 unge asylsøkere: «Hvilke regler skaper gode samfunn?»

Utstillingen «Den nye planeten» viser ungdommenes svar og refleksjoner. Gjennom utstillingens tekster, bilder og intervjuer med asylsøkere utfordres også du til å reflektere over det samme: Hva er, og bør være, viktige verdier i samfunnet vårt? Utstillingen gir unge flyktninger en stemme inn i norsk offentlighet og inviterer til refleksjon om samfunnsverdier hos oss alle.

Det følger undervisningsmateriell med utstillingen som passer for ungdomsskole og videregående skole. Lærere i Østre Toten som tar i bruk vandreutstillingen i sin undervisning vil bidra til økt demokratisk kompetanse, inkludert kritisk tenking og medvirkning i den offentlige samtalen, blant ungdom i Østre Toten.

Østre Toten folkebibliotek er det andre biblioteket som viser utstillingen på dens vandring gjennom Norge, og inviterer alle til å komme og se den. Det blir offisiell åpning mandag 17. februar, kl. 11.00. Elever fra Lena-Valle videregående skole deltar på åpningen, og Lillian Hjorth fra MRA holder et kort foredrag om menneskerettighetenes betydning i dag.

«Den nye planeten» er laget med bidrag av 2200 ungdommer, Menneskerettsakademiet, Eidsvoll 1814 og Rodeo arkitekter. Den er finansiert av Kulturrådet, Fritt Ord og Sparebankstiftelsen.

Ved spørsmål om utstillingen kontakt:

Hanne Gihleengen, Østre Toten folkebibliotek, 91647005
Lillian Hjorth, Menneskerettsakademiet, 97065530

Kommentarer til denne saken