Gå til sidens hovedinnhold

Jegere og grunneiere er spesielt invitert til gudstjenesten her

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag ettermiddag inviterer Fluberg menighet til Jegergudstjeneste på den gamle husmannsplassen Nordgardshågån i Bergegarda.

– Det er første gang vi arrangerer en jegermesse i Søndre Land, og vi gleder oss, sier sokneprest Gitte Bergstuen, som vil lede gudstjenesten sammen med teolog Egil Grandhagen.

Nordsinni Blandede kor blir også med og synger under gudstjenesten. Egil Grandhagen flyttet til Søndre Land for fem år siden, sammen med sin kone Solveig, og kjøpte gården Bringen i Bergegarda. Husmannsplassen Nordgardshågån tilhører også gården og ekteparet har ombygd huset til et lite skogskapell.

– Søndre Land har store skogsområder med både storvilt og småvilt, og hvert år felles det et betydelig antall dyr, sier Egil Grandhagen som selv er en ivrig jeger.

Les også

Når nye fv. 33 står klar vil det koste deg 20 kroner hver gang du passerer her

– For mange jegere handler tidsregningen om før – og etter jakta, der vi får oppleve godt kameratskap, fine naturopplevelser og sitrende spenning. Som kristne lærer vi at vi mennesker er forvaltere over skaperverket og har fått et kulturoppdrag som innebærer retten til å bruke naturen under ansvar. Vi skal høste av naturens enorme overskudd, men ikke forbruke eller ødelegge dens ressurser, sier Egil.

Noe av dette vil være tema på jegergudstjenesten tirsdag.

– Gudstjenesten er åpen for alle, men jegere og grunneiere i kommunen er spesielt invitert. Er det godvær, er vi ute. Regner det, trekker vi inn. Det vil bli servert bålkaffe og noe attåt, avslutter Egil Grandhagen og legger til at det er lett å finne fram. Stedet ligger snaut to kilometer fra Fylkesveg 33, og det er skiltet fra avkjøringen mot Hævop.

Kommentarer til denne saken