Resett har akkurat som OA livets rett i et demokratisk Norge

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevAnsvarlig redaktør Helge Lurås får kjørt seg i disse dager – med tapte reklameinntekter og pes fra redaktører og andre. La det være sagt med en gang; Deler av kritikken er fortjent. Resett har fra første dag gått hardt ut, og de har hisset på seg svært mange gjennom nådeløs kritikk og det å agere som et alternativ til de etablerte mediene.

Så mye oppmerksomhet har Lurås & Co. fått at til og med en statsekretær har kastet seg på kritikken av kanalens ytringer. Undertegnede finner det kritikkverdig, både at en i regjeringen som skal representere liberale Venstre, vil kneble ytringsfriheten – og at politikere generelt blander seg inn i meningsbrytning i vårt demokrati.

Det er riktig at Resett står godt ut til høyre i norsk politikk, hvor de er sterkt kritiske til rådende innvandringspolitikk, er generelt positive til Trump-administrasjonen, er på israelsk side i Midt-Østen og mener at det må bli stopp på stadig utvidet bompengeinnkreving landet rundt – for å nevne noen aktuelle tema.

Men Resett slipper også til meningsmotstandere, og de lar Hvermansen få kommentere sine ytringer – både saklige, og de som vi strengt tatt kan være foruten. Å derimot påstå at mediekanalen er en renspikka hat- og rasismeside, er både usaklig og løgnaktig.

Jeg har selv hatt artikler i Resett hvor jeg har gått hardt ut mot både Trump, belyst urettferdigheten i Farida-saken, bedt om normal høflighet i kommentarfeltene, og hevdet at innvandringen stort sett er vellykket. Dèt fikk jeg mye pepper for – men det synes jeg man faktisk må både tåle og tolerere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags