Vi vil itte ha dekk her!

Arkivbilde fra folkemøtet om Wolla

Arkivbilde fra folkemøtet om Wolla

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Det er konklusjonen på møtet på Trevatn i forbindelse med mulig asylmottak på Wolla, ifølge OA 3. februar. Jeg forstår meget godt at folket på Trevatn ikke ønsker å få dette mottaket som nære naboer. Det ble av Ulf O. Rogneby opplyst at de beboerne som antakelig skal bosettes på Wolla, er voldelige, kriminelle, Downs syndrom asylsøkere, det er to mennesker med uten språk, og en med alkoholavhengighet.

Det er et tankekors, når det gjelder våre egne eldre, da er det ikke penger til enten det ene eller andre. Men når det gjelder asylsøkere flyter millionene, og de skal ha det beste og dyreste av alt som finnes. Det mangler aldri penger når det gjelder asylsøkere. Vi ser hva som skjer med våre egne barn og unge, de må ta til takke med hva de får av klær og utstyr. Asylsøkere får bare det aller beste og dyreste som finnes av klær og utstyr. Hva slags foreldre er det som sender sine barn med Downs syndrom til det ukjente? Jo, de vet og hører stadig mye om det rike Norge, og hvor deres barn og unge kan leve i luksusen her.

Jeg synes det er sterkt beklagelig at man her ute på landsbygda, skal plassere voldelige asylsøkere! Hvorfor ikke sende dem tilbake til det land de kom fra? De hører ikke hjemme i Norge. Og det er ingen tvil, denne gruppen asylsøkere vil koste samfunnet store økonomiske midler, og jeg tror dette vil gå utover velferden i Norge, og i dette tilfelle i Søndre Land.

Jeg er enig i at Norge, og gjerne Oppland, kan ta imot asylsøkere, men hvis jeg har forstått dette rett, så snakker man her om asylsøkere som er voldelige og kriminelle, og som ikke kan snakke. Det er greit at Rogneby anmoder at lokalbefolkningen skulle oppføre seg som før. Han forsikret at Otrera vil ta hensyn til lokalsamfunnet, og gjøre hverdagen tryggest mulig for lokalbefolkningen. Han forsikret at Otrera vil ta hensyn til lokalsamfunnet, og gjøre hverdagen tryggest mulig for folk i Søndre Land. Jeg stoler ikke på denne tryggheten, dessverre.

Vi har sett altfor mye av den manglende tryggheten fra asylsøkere og flyktninger rundt om i Norge. Dette synes noe tvilsomt, voldelige, kriminelle og andre typer asylsøkere med varierte problemer, som skal plasseres på Trevatn. Hvor trygge blir folkets hverdag etter dette? Nei, jeg synes dette er svært betenkelig, og jeg frykter at det kan skje hendelser som befolkningen på Trevatn ikke har regnet med. Nei, etter mitt syn, hører ikke denne typen asylsøkere hjemme, verken i Søndre Land eller i andre små bygdesamfunn i Oppland! Jeg støtter befolkningen på Trevatn, når de sier: Vi vil itte ha dekk her!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags