Vitensenteret og Størk Hansen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Størk Hansen har i oa den 13.juni et innlegge vedrørende Vitensenteret. Innlegget starter med at han er forundret over det som til nå er fremkommet i pressen. Det var mitt utgangspunkt også, da jeg som representant fra Mjøsmuseet var innkalt til generalforsamling i Vitensenteret Innlandet AS. Jeg hadde også lest oppslagene i oa og hadde derfor behov for å få svar på en del spørsmål jeg hadde omkring situasjonen som hadde oppstått og hvordan de ansatte hadde vært involvert i prosessen.

Som Størk Hansen påpeker i sitt innlegg, så har jeg vært fagforeningsmann i hele min arbeidskarriere og har i den forbindelse alltid vært opptatt av de ansatte sine rettigheter og plikter. Dette var derfor et viktig motiv for at jeg tok dette opp i generalforsamlingen, hvor Mjøsmuseet er den største aksjeeieren, og jeg er styreleder. Gjøvik kommune er på sin side flertallseier i Mjøsmuseet, så jeg hadde også drøftet nødvendigheten av å reise disse spørsmålene med ordfører.

Saken var ikke satt på dagsorden for generalforsamlingen, her var det dagsorden i henhold til aksjelovens bestemmelser. Det ble allikevel gitt en orientering i møtet. Jeg ga uttrykk for det omdømme som Vitensenteret Innlandet AS måtte ha og at de siste dagers medieomtale ikke var bra. Jeg ønsket også en redegjørelse for de prosesser som hadde vært kjørt. Hvordan styret hadde vært involvert og ikke minst hvordan de ansatte hadde blitt involvert og hørt i denne prosessen. Jeg ønsket også svar på hva nå med de fem pedagogene som hadde sagt opp sine stillinger. Generalforsamlingen fikk en ryddig og god redegjørelse om situasjon av styret, en redegjørelse og informasjon generalforsamlingen var fornøyd med. Vi fikk også opplyst at de fem pedagogene som selv hadde kollektivt sagt opp, var blitt oppfordret til å søke de stillinger som nå var utlyst.

Vi håper nå at det nye organisasjonsstrukturen som er vedtatt, hvor det nå blir ansatt ny daglig leder i Vitensenteret Innlandet AS, vil bidra til at Vitensenteret Innlandet AS fortsatt kan vokse å være det flotte og gode tilbudet til kompetanseutvikling for skolene i hele innlandet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags