25 år etter OL-94 – vår takk

Denne uka er det 25 år siden OL 1994. Her fra åpningsseremonien på Lillehammer.

Denne uka er det 25 år siden OL 1994. Her fra åpningsseremonien på Lillehammer. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg hadde gleden i 1990 å bli hentet inn av Petter Rønningen til å bygge opp det frivillige laget til OL i 1994. De to første på dette laget var Haavard Ingvaldsen fra Oppland Idrettskrets og jeg. Vi skulle bygge opp et frivillig ulønnet korps på cirka 9400 funksjonærer som en grunnstamme i OL-94. Det var mange gode tanker allerede gjort i Oppland idrettskrets av lederen Arne Steine og Ingvaldsen.

Grunnideen var at vi måtte sikre etterbruk av OL-anleggene ved å hente hoveddelen av funksjonærene fra områder nær anleggene i Hedmark og Oppland.

Hele det store laget ble rekruttert, utdannet og øvet gjennom årene 1991-1993, og var klare til innsats 12. februar 1994. Det ble tre svært arbeidskrevende år med et tett samarbeid mellom kommuner, firmaer og enkeltpersoner fra OL-området i fylkene Hedmark og Oppland.

Både i rekrutterings- og opplæringsperioden møtte vi i Frivilligseksjonen i LOOC  mye pågangsmot og velvilje fra kommuner, arbeidsgivere og ansatte i de to OL-fylkene .

Det alle mest positive jeg sitter igjen med nå etter 25 år, er minner fra møter overalt i fylkene, på skoler, i foreninger og næringsliv der viljen til å skape OL-94 til noe helt spesielt var helt dominerende.

OL i 1994 ble svært vellykket fordi dere, arbeidsgivere og ansatte i fylkene Hedmark og Oppland, engasjerte dere!

Dere ba ikke om penger og lønn. Dere ville bare være med på Laget! Fortell det til deres nærmeste at dere var med å gjøre OL-94 til  «The best games ever» . Det er ingen overdrivelse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken