Søk et yrkesfag!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev1. mars tar flere tusen ungdommer i Oppland sitt livs viktigste valg. Det er fristen for å søke videregående opplæring fra høsten 2018. Mulighetene er mange, og det bidrar nok ikke til å gjøre valget enklere. Derfor vil jeg sende med noen gode råd på veien, og forsikring om at det du velger uansett vil gi deg mange, mange muligheter også i framtida.

Norge trenger flere fagarbeidere. For fjerde år på rad har NHO gjennomført sitt kompetansebarometer. Gapet mellom arbeidslivets behov og dagens utdannelser er noe som engasjerer mange. Nesten 6 av 10 av bedriftene i Oppland og Hedmark sier de har et udekket kompetansebehov, det er en økning på om lag 5 prosentpoeng fra i fjor. De som velger et yrkesfag gjør et klokt og viktig valg.

Undersøkelsen viser at det i Innlandet fortsatt er størst behov for elever med yrkesfaglig bakgrunn. Deretter følger fagskoleutdanning. I Hedmark har nesten 70% av bedriftene uttrykt et behov for ansatte med yrkesfaglig bakgrunn. I Oppland opplever omkring 60% av bedriftene det samme.

Velger du et yrkesfag kan du ta høyere utdanning senere i livet eller fortsette på et løp etter læretid. Da kan du søke deg inn på fagskole eller ta påbygg for å starte på universitet eller høgskole. Eller du kan gå rett ut i jobb. Med et fagbrev i hånda står alle dører åpne for deg.

Mitt klare råd til deg som skal søke er at du bør velge et yrkesfag. Snakk med noen som går på det yrkesfaget du kunne tenke deg å søke på, hør hvordan det er i praksis, spør rådgiveren på skolen din eller kjør på og søk det du mener er mest riktig for deg. Lykke til med valget, jeg gleder meg til å møte deg ute i arbeidslivet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags