En feil i skolesystemet, hilsen elev

Bildet er tatt på en skoletur vi hadde på starten av skoleåret av en av mine klassekamerater. Turen var et av tiltakene for et bedre klassemiljø, og vennskap ble bygget.

Bildet er tatt på en skoletur vi hadde på starten av skoleåret av en av mine klassekamerater. Turen var et av tiltakene for et bedre klassemiljø, og vennskap ble bygget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg heter Mia, og skal begynne i VG2 til høsten. Nå har førsteinntaket i klassen min akkurat kommet. Tre stykker fra andre skoler har søkt seg inn i klassen min, og en skal bytte klasse, derfor er det to av mine klassekamerater som ikke kommer inn til høsten. Dette synes alle er trist, for hvor vanskelig må det være å få plass til to elever til?

Før, så fikk skolen penger etter hvor mange elever det var, og da var det mulig å presse inn en eller to til. Nå så får skolen penger per klasse, altså 30 elever (vanligvis). Hvis mine to venner ikke kommer inn, vil begge få ca. 1,5-2 timer buss til skolen. 3-4 timer buss om dagen er for mye når man også skal ha tid til lekser og fritidsaktiviteter. Jeg sier ikke at det ikke skal være greit for andre å søke seg inn på en ny skole i VG2, men det burde ikke bety at de elevene som går der fra før, mister sin studieplass og blir tvunget til å flytte på hybel, uten å ønske eller være klar for det.

De aller fleste ungdom vil bo hjemme, og det er billigere og enklere for alle. Å tvinge ungdom til å vokse opp og bo på hybel, når de har mulighet til å bo hjemme og få en kortere skolevei, synes jeg blir feil.

I tillegg til at det vil bli en belastning med så lang reisevei, vil også det å måtte skape nye vennskap være vanskelig. Noen brukte kanskje en stund på å finne venner i VG1, og å måtte gjøre det på nytt i VG2 kan være tilnærmet umulig, når de andre i klassen allerede har laget vennegrupper.

Det vil også tære på selvbildet til ungdommen når de får en indirekte beskjed om at de er for dumme og ikke bra nok til å komme inn i klassen sin igjen.

Det som kanskje er mest trist, er at dette er ikke et engangstilfelle. Dette skjer hvert år, i flere klasser over hele landet. Jeg ber ikke om at det skal gjøres noen unntak for mine klassekamerater, jeg ber om at dere politikere vurderer om det virkelig er bedre å sende ungdommen vekk fra hjemmet sitt, enn det er å få plass til en elev eller to til i klassen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags