Vi trenger flere møteplasser på tvers av kulturer

Suhur Lorch-Falch (MDG) vil skape flere møteplasser på tvers av kulturell bakgrunn

Suhur Lorch-Falch (MDG) vil skape flere møteplasser på tvers av kulturell bakgrunn Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Innvandrere er en ressurs for det norske samfunnet på flere måter. De bringer nye impulser, mangfold og mange kan bidra med etterspurt arbeidskraft. Norge har lave fødselstall og skal vi klare å ta oss av våre eldre framtida er vi helt avhengig av innvandring.

Det er viktig at våre nye landsmenn blir tatt imot på en god måte, slik at de opplever seg som en del av fellesskapet. Arbeidsplassen er en viktig arena både for inkludering og norskopplæring. Miljøpartiet De Grønne vil stimulere til at flere innvandrere kommer inn på arbeidsmarkedet ved at personer med svake norskkunnskaper får tilgang til flere typer yrkesrettede norskkurs. Frivillige organisasjoner er et viktig supplement her. Det er viktig at vi politikere verdsetter den innsatsen de gjør på området ved å gi frivilligheten gode vilkår.

Folkebibliotekene gjør mye bra med å skape møteplasser på tvers av kulturell bakgrunn. Et godt eksempel er biblioteket på Raufoss som tilbyr innvandrere å låne lokale innbyggere. «Bibliotekets oppgave blir å holde oversikt over tilbud og etterspørsel, spleise folk sammen og så kan de prate sammen enten på biblioteket eller i kaféen på kulturhuset» skriver NRK. MDG vil styrke folkebibliotekene som sosiale møteplasser og integreringsarena. Vårt løfte er at vi alltid vil ta vare på mangfoldet, både blant mennesker og miljø.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags