Vi har husrom og vi har hjerterom, la oss ta det i bruk

HJELP: – Det er ikke nødvendig å sette de som trenger hjelp opp mot hverandre, mener Fagforbundet Innlandet.

HJELP: – Det er ikke nødvendig å sette de som trenger hjelp opp mot hverandre, mener Fagforbundet Innlandet. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Flyktningleiren Moria ligger i ruiner etter å ha stått i brann i flere døgn. 13.000 flyktninger, barn og voksne, har mistet tak over hodet og de få tingene de eier. Den humanitære situasjonen i leiren var prekær allerede før leiren brant ned. Dette er en varslet katastrofe, og nå må Europa ta ansvar. Greske styresmakter har akutt behov for praktisk og økonomisk hjelp for å håndtere en dramatisk situasjon der liv og helse står i fare.

Norge og andre europeiske land må ta sin del av ansvaret, både ved å ta i mot flyktninger, og ved å bistå greske styresmakter i arbeidet på Lesvos. Norske kommuner står klare til å ta imot flyktninger og gi barn og voksne et godt liv og en god oppvekst.

I dagens situasjon er det frivillige og humanitære arbeidet som skjer på Lesvos avgjørende.

Det er også avgjørende at Norge tar sitt ansvar, og henter inn mange flere enn 50, som regjeringen foreslår nå. Flere kommuner sier at de alene kan ta mot 50 personer. La det være opp til kommunene å avgjøre hvor mange de kan ta mot, og ikke trekk dette fra de 3000 kvoteflyktningene vi skal ta mot i år. Det er ikke nødvendig å sette de som trenger hjelp opp mot hverandre.

Vi har husrom og vi har hjerterom, la oss ta de i bruk.

Maria Nilsen Aksberg, Opplæringsansvarlig Fagforbundet Innlandet, Gjøvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags