Vi foreldre er redde nå

REDDE: - Ingen har enda fasiten på hvordan vi best håndterer koronaviruset, fordi vi har jo ikke gjort dette her før i Norge.

REDDE: - Ingen har enda fasiten på hvordan vi best håndterer koronaviruset, fordi vi har jo ikke gjort dette her før i Norge. Foto:

Av

Vi foreldre er redde nå. I over en måned har skoler og barnehager i hele Norge vært stengt. Nå planlegges det for at de skal kunne åpne igjen om en og to uker. Tida er inne for å puste med magan, folkens.

DEL

LeserbrevIngen har ennå fasiten på hvordan vi best håndterer koronaviruset, fordi vi har jo ikke gjort dette her før i Norge. Ikke i nyere tid. Mitt liv har lært meg å ha tillit til myndighetene og faglige vurderinger. Det velger jeg nå også å ha i denne perioden. Det er folk med kunnskap som gir råd og veiledning, det er folk som er satt til å styre som fatter avgjørelser.

Å sitte i regjering nå er krevende. Norge må håndtere dette slik det vil fungere best for det norske folket, det betyr at våre løsninger ikke behøver å være lik andre sine, fordi samfunnet våres er annerledes enn det er i Kina. En statsminister eller enhver politiker for den del må hele tiden veie fakta opp mot hverandre, og se de ulike hensyn som må tas i samfunnet. At over 400 000 i Norge nå står uten jobb er like alvorlig som at folk dør av koronaviruset. Folk mister livet også ved å miste jobben.

Jeg har forståelse for at mange foreldre er utrygge. Men vi løser ikke denne situasjonen hver for oss, vi må løse den sammen. Da må vi lytte til de nasjonale rådene. Ingen påstår å ha den hele og fulle sannheten, og jeg syns blant annet Folkehelseinstituttet (FHI) viser oss en formidabel tillit med sin åpenhet om hva de vet og ikke vet. Tallene på smittede i Norge nå er lovende, men det er for eksempel ikke sikkert at stenging av skoler og barnehager har noen effekt. La oss håpe vi fortsatt kan holde smitten i sjakk og ta vare på hverandre, for FHI sier også at dette ikke er over enda. Toppen er ikke nådd, men det betyr ikke at samfunnet må stå stille. Vi må trå varsomt. Kanskje må vi stenge igjen, sier regjeringa.

Et samfunn i krise trenger ikke at vi folk sprer mer frykt, vi er alle sammen livredde for koronaviruset. Jeg trenger ikke å bli stemplet som er forelder som mener det er greit at ungene mine er prøvekaniner fordi jeg lytter til myndighetene. Vi vet fortsatt ikke hvordan en gjenåpning vil foregå, vi vet bare når. Allikevel finnes allerede protestgruppene.

Pust med magan. Tenk på de i risikogruppene og ikke reis så mye på besøk, selv med åpne skoler og barnehager. Lytt til de som kan dette, ikke lytt til de som tror de kan dette og vær greie med hverandre. Også holder vi avstand mens vi lar harryturen og hytteturen ligge enda ei stund til. Vi har tid til det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags