Fastleger søkes til Vestre Toten

Av
DEL

LeserbrevHASTER!

I det siste har det igjen vært artikler, leserinnlegg og kronikk om fastlegesituasjonen - i Gjøvik. Det vises til at det er lignende utfordringer i Vestre Toten. Ja, det skal være visst!

I møte i Utvalg for Velferd og Opplæring (UVO) den 30. april fikk vi vite at 5 av 14 hjemler for tiden var dekket med vikarer. Kortsiktig og dyr løsning for kommunen, slitsomt for kolleger, som ofte må ta inn pasienter som er uten fastlege – og ikke minst dårlig løsning for innbyggere som stadig må forholde seg til nye leger!

Vestre Toten Venstre har ved de siste 2 budsjettdebattene (desember 2017 og 2018) fremmet forslag om at kommunen skal utrede mulighetene for å innføre samme avtaleform som Østre Toten: Der har kommunen ansvar for drift av kontorene inklusive personalansvar for hjelpepersonell. Der er det god rekruttering av unge leger, som ønsker å være doktorer, som de er utdannet for. De vegrer seg selvsagt for den jobben og det ansvaret kontordrift og personalansvar medfører. Akkurat som Tom Henning Thune, fastlege og daglig leder på Gjøvik legesenter, beskriver i sin kronikk 3. juni.

Vårt forslag ble dessverre nedstemt begge gangene.

Vi i Venstre har stadig fulgt opp fastlegesituasjonen i UVO-møter de siste par årene, og helsesjefen har gitt oppdateringer. På siste møte i UVO 5. juni er situasjonen ganske lik som i april: 1 avtale skal være inngått, ellers er det fortsatt vikarer.

Venstre har dette som et viktig punkt i valgprogrammet. Vi kommer aldri til å slippe taket i dette før alle innbyggerne våre får et stabilt og kompetent fastlegetilbud. Samtidig er det viktig å ivareta de fastlegene som er hos oss – at de har gode arbeidsforhold og trives i kommunen vår.

Er du enig? Så stem på Venstre i kommunevalget.

Godt valg!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags