Svar om gavemidler

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerViser til Olav Berg sitt innlegg i OA 29.11.18 hvor det anmodes om informasjon om hvordan søke gavemidler.

Det skilles mellom to typer gavemidler innenfor Omsorgsavdelingen, hvor den ene krever formell søknad og den andre krever ikke søknad.

Gavemidler som ikke krever søknad er pengegaver som den enkelte enhet mottar fra pårørende eller pasienter/ brukere. Dette er gaver som enhetene selv benytter i henhold til hva giver ønsker. Er det ikke formidlet noe ønske så blir leder, ansatte og beboere enige om hva gaven brukes til. Den enkelte enhet har fått gaven til egen disposisjon.

Den andre typen gavemidler er større og oftest testamentariske gaver gitt til Omsorgsavdelingen. Disse midlene er satt i fond for frie gavemidler. Det er utarbeidet vedtekter for fondet og disse er godkjent av kommunestyret. Det må søkes skriftlig om midler fra fondet og søknadene behandles av fondets styre. Styret avholder 4 møter pr år og møtedato er fastsatt for hele året.

I god tid før styret skal behandle søknader sendes det ut informasjon til alle enheter om møtedato, påminnelse om hva gavemidlene kan benyttes til og frist for å sende inn søknad.

Styret behandler søknadene i henhold til vedtektene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags