Gå til sidens hovedinnhold

Gavemidler til Gimle

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rådmannen skriver i OA den 23. juni at feil påstander har versert over tid angående gavemidler til Gimle Sykehjem. Han sier blant annet, sitat: «Gavemidler går naturligvis til de formål som de er ment til.»

Rådmannen har i flere utvalgsmøter sagt at institusjoner som eies av kommunen også overtar gavene/pengene som kommer inn til disse.

Gavemidlene gitt til de ulike institusjonene i Vestre Toten utgjør pr. i dag mellom tre og fire millioner kroner. For Gimle sin del, er en stor del plassert på et eget fond med betegnelsen: Frie gavemidler omsorgsavdelingen i Vestre Toten kommune. Dette fondet har egne vedtekter og eget styre.

Her sitter fem personer. Alle fra administrasjonen i kommunen, ingen fra Gimle! I praksis betyr dette at Gimle må søke om midler som er gitt til avdelingene på Gimle! Lang og sen saksbehandlingstid gjør at disse pengene er vanskelig å få ut.

For oss i Gimles Venner er det helt uforståelig at gaver/penger ikke kan brukes i langt større grad. Det kan ikke være et mål å samle mest mulig penger på konto. Giverne har i hvert fall ikke ment at gavene skulle anvendes slik. Samtidig vil vi takke de ansatte som gjør en helhjertet innsats for våre eldre.

Kommentarer til denne saken