Bevar vaskeri og kjøkken på Gimle

FORTSETTELSE: – På vårt årsmøte vedtok vi enstemmig en uttalelse der vi slår klart og tydelig fast at vaskeri og kjøkken skal fortsette å drives på Gimle, skriver Vestre Toten Ap.

FORTSETTELSE: – På vårt årsmøte vedtok vi enstemmig en uttalelse der vi slår klart og tydelig fast at vaskeri og kjøkken skal fortsette å drives på Gimle, skriver Vestre Toten Ap. Foto:

Av
DEL

MeningerTirdag 5. februar skal fremtidig lokalisering til vaskeriet og kjøkkenet på Gimle opp i utvalg for velferd og oppvekst (UVO), før endelig avgjørelse faller 21. februar i kommunestyret. Rådmannen har i ett av sine tre forslag til vedtak et ønske om å inngå interkommunalt samarbeid med Gjøvik, dette er Vestre Toten Arbeiderparti mot.

På vårt årsmøte 27. februar vedtok vi enstemmig en uttalelse der vi slår klart og tydelig fast at vaskeri og kjøkken skal fortsette å drives på Gimle. Det finnes årsaker til at det kan være økonomisk fornuftig å inngå et interkommunalt selskap sammen med Gjøvik, likevel er det ikke slik at økonomi må være eneste kravet å følge i slike saker. Det politiske eierskapet kan også svekkes ved slike samarbeid. For oss er det viktigere at HELE Vestre Toten består av attraktive tettsteder som tilbyr gode og nære tjenester, samt arbeidsplasser. 

En annen viktig del av dette er at våre brukere på Gimle også skal kunne oppleve god mat og matlukt, ikke stusselige plastbegere fra helt andre steder. Det er viktig at disse brukerne opplever, ikke oppbevares. Kjøkkenet på Gimle er også det eneste storkjøkkenet vi har igjen i kommunen, det vil si vi er meget sårbare med tanke på beredskap til våre institusjoner.

Vi ser det stadig vekk på øverste politiske nivå en iver etter å sentralisere tjenester, slik at avstanden mellom de som trenger vår velferd og selve velferden blir stor. Dette er en utvikling vi i størst mulig grad ønsker å motvirke. Vi tror at tjenestene blir best og at de ansatte har det best når dette kan sikres nært der folk bor og lever sine liv i Vestre Toten, derfor sier vi ja til vaskeri og kjøkken på Gimle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags