Til ordføreren i Vestre Toten; står dere virkelig bak dette?

JUBELEN STILNET: HI sommer jublet brannmannskapene på Raufoss for vedtak om bygging av ny brannstasjon. Nå er jubelen stilnet, etter at byggingen er foreslått vedtatt.

JUBELEN STILNET: HI sommer jublet brannmannskapene på Raufoss for vedtak om bygging av ny brannstasjon. Nå er jubelen stilnet, etter at byggingen er foreslått vedtatt. Foto:

Av
DEL

LeserbrevVi er der når barnet ditt setter noe halsen og ikke puster.

Vi er der når bestefar får hjertestans.

Vi er der når tenåringen kjører av vegen.

Vi er der når huset ditt brenner.

Vi er der når kua sitter fast i myra.

Vi er der når hjemmetjenesten trenger ekstra hender for å få bestemor tilbake i senga.

Vi er der på små branntilløp der vår innsats redder arbeidsplasser og folks inntekter og bedrifters eksistens.

Vi er der når utslippet av farlige stoffer truer liv og miljø.

Vi er der også når den store katastrofen inntreffer.

Hittil i år har vi rykket ut på over 250 hendelser.

Vi er der når kommunens innbyggere trenger oss!

Men hvem er der for oss?

Det er med stor undring, tristhet og oppgitthet, (og noen av oss er forbanna) vi leser ordførerens i Vestre Toten sitt forslag til budsjett for 2019, der oppstart av ny brannstasjon er foreslått utsatt. Siden 2008 har vi etterlyst en plan for bedring av arbeidsmiljøet vårt, de siste to årene er det blitt jobbet systematisk med prosjektering og reguleringsplan for ny brannstasjon som er godkjent.

De siste årene har det blitt mer og mer kjent sammenheng mellom arbeidsmiljø og kreftrisiko hos brannmannskaper. Vi må ha en brannstasjon med rene og skitne soner samt vaskemuligheter. I dag har vi ikke engang en garderobe. Mange av oss er småbarnsforeldre og har dette som deltidsjobb for å yte noe ekstra tilbake til samfunnet. Men spørsmålet blir om det er verdt det, når vi blir så til de grader ikke tatt på alvor.

På landsbasis blir dette tatt på alvor hos både fattige og rike kommuner, men altså ikke i Vestre Toten. Vi er kommunens eneste beredskapsressurs med kort responstid som er på vakt 24/7 hele året. Bedriftene på industriområdet kan ikke opprettholde sin virksomhet uten oss, da flere er omfattet av storulykkesforskriften.

Vi har vært tålmodige og stolt på at nå kan vi få den arbeidsplassen vi trenger og ventet på skoler, idrettshall, og dag og avlastningssenter. Nå synes vi at det er vår tur. All erfaring tilsier at det ikke blir billigere av å vente. Det er mest skuffende at dette kommer fra Arbeiderpartiet som har en ny ordførerkandidat som har gått ut i avisa og sagt at arbeidsfolks rettigheter er den viktigste saken for han.

Står dere virkelig bak dette?

Vårt verneombud vil inneværende uke kontakte arbeidstilsynet for et ekstra tilsyn av nåværende brannstasjon, da vi mener videre drift uten forpliktende budsjett for oppstart av brannstasjon er uforsvarlig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags