Bøndene vil ha levedyktige gårder

STOLT: – Jeg er stolt av at Venstre har sørget for at gründerne kan få lik pensjonssparing som alle andre og at vi tar ned bedriftsskatten som gjør det lettere for bedriftene å utvikle seg, skriver artikkelforfatteren.

STOLT: – Jeg er stolt av at Venstre har sørget for at gründerne kan få lik pensjonssparing som alle andre og at vi tar ned bedriftsskatten som gjør det lettere for bedriftene å utvikle seg, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg tror bønder vil drive bærekraftig. Fordi de ser hvor mye global oppvarming påvirker landbruket og arbeidsplassen deres, og at de er opptatt av at dyrene deres skal ha det bra. Jeg tror også de vil ha de samme rettighetene som andre arbeidere.
Vi alle husker hvor varmt det var i sommer. Det var en tid da mange solte seg og koste seg litt ekstra med varmen i Norge, men dette var ikke så kos for alle. Det gikk hardt ut over bøndene.

Jeg heier på småbedrifter og grønne næringer. Så jeg heier også på bønder som driver grønt og dyrevennlig, men da må vi tilrettelegge sånn at de gjør arbeidet så grønt og dyrevennlig som mulig. Vi må gi bøndene subsidier for så grønt og dyrevennlig arbeid som mulig, og slutte å gi subsidier på grunn av produktet. Gi heller subsidier ut fra hvordan produktet er produsert. Så jeg vil gi mer subsidier til de som driver grønt og dyrevennlig. Fordi det skal lønne seg å være grønn og behandle dyrene bra etter deres naturlige behov.

Dette er viktig fordi vi skal ha bærekraftige næringer som er klare for fremtiden. Fordi bøndene skal kunne fortsette næringene sine, men da må vi ha en klimapolitikk som sikrer at bøndene fortsatt har gode nok naturlige forhold for at det skal være mulig å fortsette jobben og produksjonen deres i fremtiden.FN sier selv at vi bør fortsette landbruket vårt, men da må vi også ha en klimapolitikk som gjør at landbruket i Norge er levedyktig.

Jeg støtter småbedrifter som driver grønt og dyrevennlig. Derfor er jeg så stolt av at Venstre har sørget for at gründerne kan få lik pensjonssparing som alle andre og at vi tar ned bedriftsskatten som gjør det lettere for bedriftene å utvikle seg.Venstre var også med på kampen for at inntekten til bøndene har økt med 20 prosent, fordi bøndene trengte mer rettferdige lønninger.

Senterpartiet er partiet som liker å se på seg som distriktene og bøndenes parti. Da Senterpartiet hadde landbruksministeren ble det mye mindre bønder og større pessimisme i distriktene. Da de borgerlige kom til makta har det økt med antall bønder og optimismen i distriktene går oppover. Senterpartiet er også det partiet som hadde det minst klimavennlige alternative budsjett til 2019, når de visste godt hvor mye klimaendringene påvirket landbruket.

Vi må gi penger og støtte til de bøndene som drivergrønt, dyrevennlig og bærekraftig. Fordi vi har et ansvar for de som kommer etter oss, fordi dyr har en egenverdi og fordi det er viktig å støtte småbedrifter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags