Velkommen til Vestre Toten kommune

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I forslag til partiprogram 2021-2025 for Arbeiderpartiet står blant annet at partiet ønsker et statlig farmasiselskap. Vi i Vestre Toten Arbeiderparti støtter dette forslaget, og ønsker samtidig hjertelig velkommen til å opprette dette farmasiselskapet i Vestre Toten kommune.

Kommunen vår har arealer til en slik bedrift, nevner her Gjestrumfeltet på Bøverbru og Industriparken på Raufoss. Vi har teknologi i verdensklasse, vi har Sintef, vi har NTNU i vår nabokommune Gjøvik, og vi har transportbedrifter som kan bringe varer ut til kunder. Vestre Toten kommune er industrihovedstaden i Innlandet, og egentlig midt i Norge og resten av verden når det gjelder eksport. Det beviser alle de arbeidsplassene kommunen allerede har innen eksportindustri.

Samtidig har vi også sett hvor sårbare vi er når kriser oppstår på verdensbasis, og det vi eksporterer blir mindre etterspurt. Medisinsk utstyr vil det alltid være bruk for, uavhengig av verdensøkonomi. Vi har sett både nå under pandemien, men også i tiden før, at vi er svært sårbare når det gjelder smittevernutstyr og mange typer medisiner. Det å få en slik bedrift til vår kommune vil gi flere arbeidsplasser, trolig flere som bosetter seg i kommunen, inntekt til kommunen, eksport til andre land med friske penger inn til statskassa, det er i det hele tatt mange positive sider ved denne saken.

Som vi sier i Arbeiderpartiet: «De store oppgavene løser vi best sammen.» Sånn er det også med dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken