Gå til sidens hovedinnhold

Valget og framtida

Artikkelen er over 4 år gammel

Så er det klart, Miljøpartiet De Grønne ble en halv prosent større enn ved forrige stortingsvalg. Vi er inne i andre periode, men vi skulle gjerne kommet over sperregrensa og kommet inn med en større gruppe. Å fortelle om planer for hvordan vi kan forberede oss på en kommende utvikling og forholde oss til utfordringer i hverdagen, har ikke ført fram utenfor byene. Det betyr ikke at bygdene ikke trenger de grønnes politikk, det er heller motsatt, distriktene vil tjene på den grønne politikken.

Vi har fortalt velgerne om omstillingen som må komme i oljenæringen hvor vi vil sette inn reduksjon i arbeidsgiveravgift som tiltak for gründerbedriftene, om landbrukspolitikk hvor MDG er det partiet som har mest å gi til små og mellomstore bruk, om hundre millioner til rovdyr-skadeforebygging, om pendlertilskudd og ladestasjoner, men det var altså ikke nok.

Under samtlige regjeringer har avfolkningen av bygdene pågått. Noe må gjøres. MDG har forsøkt å formidle tiltak, men det er skepsis til endring. Allikevel kommer MDG til å holde blikket på distriktene og fortelle om vår politikk for nettopp distriktene. At splittende uttalelser om rovdyr har fått stå i veien for forslag om virkelige tiltak, er synd. Vi snakker om noen utfordrende unntak som bedre samspill mellom forvaltning og distriktene kunne løst.

Politikk er mer enn underholdning, det handler om å fordele og legge til rette. Det tror vi fremdeles på. Vi kommer til å fortsette å bruke våre krefter på en politikk som tar hensyn til klimaet og artsmangfoldet kommende generasjoner skal leve med.

Kommentarer til denne saken