Er MDG den største bløffen i norsk politisk historie?

Av
DEL

Meninger 

Ærlig talt MDG – jeg påstår at dere fører folk bak lyset! Dere snakker om miljø opp og ned i mente – null utslippsbiler og da strøm som hovedløsningen innen fremkomstmidler i løpet av bare noen få år. MEN disse batteriene forurenser like mye som fossilt drivstoff – dette fikk jeg helt klar beskjed om da jeg for en tid siden snakket med Innovasjon Norge om støtte til å ta frem en mindre elektrisk hurtiggående båt – noe som ikke finnes i båtmarkedet og som jeg trodde ville være en flott idé med tanke på myndighetenes satsing på Eldrevne biler. Men det var åpenbart ingen god idé og som argumentasjon for det sa personen hos Innovasjon Norge følgende: «Vi er koblet på det Europeiske strømnettet og derfor kan vi like gjerne «tanke» kull og atom laget strøm som i seg selv er minst likeforurensende som fossilt drivstoff» – så en søknad til dem om støtte var bortkastet!

MEN – det som gjør meg skikkelig sint på dere nå er faktisk at dere ønsker å overføre en masse miljøproblemer til UR-befolkning og fattige mennesker i den 3.dje verden fordi vi i Norge og vesten skal kunne slå oss på brystet og skryte av hvor lite vi forurenser!

For det vi trenger i dag for å produsere batterier er LITIUM! Og hvor finner vi LITIUM og hvordan får vi utvunnet LITIUM og hvor mye trenger vi i tiden framover?

For å starte med behovet først: Den amerikanske batterifabrikanten Lithium Americas har levert ei analyse som forteller hva som må til de neste 20 åra: Produksjonen av LITIUM må opp fra dagens 182.000 tonn til 3.100.000 tonn pr. år – eller enklere sagt; en SYTTENDOBLING! Hvor finner vi så LITIUM? LITIUM finnes i hovedsak i to former, i fast fjell – les: gruver i Australia, og som LITIUM-salt i saltsjøer høyt til fjells i Sør-Amerika. I dag er Australia, Kina, Chile og Argentina verdens største leverandører av LITIUM. Fremst i rekken av selskap med anleggsmaskiner står kinesiske LITIUM-selskaper, for Kina er store når det kommer til produksjonen av batteri til ELdrevne fremkomstmidler osv. Et annet Søramerikansk land – Bolivia – mener de har verdens største LITIUM-reserver. Men Bolivias strømledende «gullkilde», ligger svært vanskelig til – og er dekket av verdens største saltørken, den 10.000 kvadratkilometer store Salar de Uyuni. Under saltflata ligger 70 prosent av verdens kjente LITIUM-reserver. Siden 2009 har Bolivias president – Evo Morales – brukt godt over en milliard kroner på det «hvite gullet». Han tror LITIUM-industrien kan bli en «brummende» motor i Boliviansk økonomi framover.

«Vi skal utvikle en enorm LITIUM-industri» forteller Morales til den tyske TV-kanalen Deutsche Welle. Bolivias første båtlaster med metallet gikk til Kina i fjor høst. MILJØVERNERE frykter at storstilt gruvedrift i og ved Salar de Uyuni vil ØDELEGGE det unike økosystemet i ørkenen, øke forurensningen, tappe vannforsyninga i regionen – og KNUSE en livsviktig turistattraksjon !!! De som bor rundt saltsjøen Salar de Uyuni har i generasjoner levd av å samle salt, som blir solgt over hele Bolivia. Nå er deres næring truet av store utbyggingsplaner!

Sporene fra Argentina skremmer! Her har internasjonale konsern henta ut LITIUM i en lengre periode. Erfaringene viser at særlig ei gruppe taper stort på utvinningsindustrien; nemlig de som bor i LITIUM-rike områda – les: URFOLK !!! «Selskapene ser på urfolk som en stein på vegen! Representerer de et problem, er det bare å sparke de vekk», seier Bruno Fornillo, forsker i Argentinas nasjonale teknologiske forskingsråd til avisa Washington Post. Avisa besøkte saltsjøen Olaroz-Cauchari og avdekte en særdeles skeiv fordeling av godene!

Mens LITIUM-selskapa «sluser» ut verdier som måles i milliarder, sitter UR-Befolkningen i området IGJEN med «smuler»! De strever hardt med å betale kloakkledninger, drikkevann og oppvarming av bosteder og skoler! «Vi kan ikke spise batterier», forteller en håndmalt plakat i Olaroz-Cauchari. Elva Guzman, som malte protesten, forteller Washington Post at LITIUM-utvinninga ØDELEGGER drikkevannskildene i høylandet!

En miljørapport fra Chile, det tredje landet i saltsjø triangelet i Sør-Amerika, forteller at utvinninga av LITIUM fra salt krever enorme vannmengder. Når saltlaken blir pumpa opp blir GRUNNVANNET ØDELAGT !!! Dette igjen fører til at våtmarksområder tørker inn, og de som driver landbruk i høylandet – nær saltsjøene – mister vannet, opplyser Global 2000, som har laget rapporten. Organisasjonen fra Østerrike er støttet av EU for å lage miljøanalyser!

En annen LITIUMS-kilde ligger i krigsherjede Afghanistan. Både nyhetsbyrået AP og avisa New York Times melder om at den Afghanske regjeringa prøver å overtale USAs president Donald Trump til å holde Amerikanske styrker i landet.

«Gullerota» er store reserver av verdifulle mineraler, blant annet LITIUM som USA kan hjelpe til med å utvinne. Afghanistan har alltid vært interesserte i Amerikanske investeringer – særlig i gruvenæringa. Når det kommer til gruver så ligger de som inneholder det strategiske metallet LITIUM i Taliban kontrollerte områder, forteller Mohammad Humayon Qayoumi til nyhetsbyrået AP.

Han er infrastruktur og teknologirådgiver for Afghanistans president. I USA stiger verdien på LITIUM-aksjene.

Kilde: Journalist Bjørgulv K. Bjåen i avisa Vårt Land.

Som det miljøpartiet dere hevder å være så MÅ slik informasjon være godt kjent for dere og følgelig så fører dere det Norske folk bak lyset med vitende vilje med å si at batteridrift er så miljøvennlig – noe som disse opplysningene tilbakeviser og som Innovasjon Norge hevder!

For at vi i Norge skal nå våre «klimamål» – hvor utslippene er som en «fjert» å regne mot resten av verden – så mener dere åpenbart at UR-befolkningen og de fattige i den 3.dje verden måtte ta «regninga» og regelrett lide. Jeg UNDERSTREKER at jeg ALLTID har vært «grønt tenkende» og tenkt batteri løsning er perfekt – MEN nå sitter jeg igjen med en kvalm smak i munnen! HVORDAN I ALL VERDEN KAN MDG FORSVARE DETTE?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags