Etter Vinda

Av
DEL

MeningerVinda, en av de siste store urørte elvene i Valdres, en elv som skaper et enestående landskap og artsmangfold, og som gleder så mange som turmål, er faktisk reddet fra utbygging. Vi har tidligere skrevet om Vinda, men da med bekymring og skuffelse. Denne gangen er det med glede og fornyet tro på at det nytter å kjempe for naturen. Mange har stått på for å redde denne viktige elva - lokalbefolkningen, politikere og naturvernere, og rett skal være rett, honnør til Venstre som snudde i saken.

For noen år siden gled et vedtak gjennom kommune, fylkesutvalg og NVE nærmest ubemerket, og Vinda virket som en tapt sak. Men de som ville bevare Vinda ga ikke opp, tvert i mot! Kampen for å bevare denne naturskatten vakte et folkelig engasjement man sjelden ser maken til. Vanligvis opprettes det kommisjon for havarier. I dette tilfelle bør det opprettes kommisjon for en vellykket samhandling mellom flere aktører som kan gi oss en mal for hvordan man redder umistelige natur.

Overbyggende planer har generelle formuleringer om bevaring av natur, men planene samsvarer sjelden med politiske vedtak. Derfor trengs et trykk mot vedtak som bryter med overbyggende planer. Når flere aktører går sammen, som i kampen for Vinda, kan urørt natur reddes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags