Uoversiktlige veier i Nordbyen

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når skal kommunen/de ansvarlige ta ansvar og gjøre noe? Nå har jeg bodd på Gjøvik i over 5 år. Men ikke noe er blitt gjort og ikke noen våger/tørr å gjøre noe heller, virker det som! Når vi ser på veier og veikryss i Gjøvik og i Nordbyen, og det har vært gitt beskjed flere ganger om dette, men hva er blitt gjort? Her synes jeg de som har ansvar for dette bør ta seg en tur og se.

Skal ikke veier være trygge, sikre, oversiktlige, ha åpne kryss med god oversikt om det kommer noen? Det er vanskelig flere plasser her i Nordbyen. Når vi tenker på alle som sykler, går til og fra skoler, barnehager, SFO og til idrettsaktiviteter, så er det ikke lett å se de som gjør det, vil jeg si, må langt ut i veien for å se noe og da kan syklister og biler komme brått og så kan det gå galt.

Har sett situasjoner og opplevd nesten å bli påkjørt både som gående og kjørende jeg, flere ganger! Må det ulykker til og liv gå tapt før noe blir gjort? Kan og ta Føllingstads veg, som det er mange som kjører og kommer inn på, fra sideveier, men hvem har vikeplikt? Det tror jeg svært mange ikke vet, for stopper gjør de ikke. Har ikke folk lært trafikkregler? Hva med vikeplikt fra høyre? Hvor er vikepliktskiltene? Hvorfor er ikke noen skilt satt opp? Kommer man fra sykehuset og skal kjøre mot Coop, er det ikke noe skilt om vikeplikt, selv om de som kjører, skal vite om høyreregelen. Man kjører bare rett på. Flere ganger har jeg vært nær ved å bli påkjørt av de som ikke stopper når de skal. Så hvorfor ikke få opp skilt om vikeplikt?

Er ikke ute etter å «ta» noen, såre, eller lage noen syndebukker, ønsker bare åpne og oversiktlige veier og kryss, så ikke noen blir skadet eller påkjørt. Mange barn, skoleelever og vi som bor her, bruker veiene daglig, og ønsker en sikker og trygg vei å bruke, om man går, sykler, sparker, eller kjører bil.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags