Godt å være ung i Oppland

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevForrige uke åpnet fylkesordføreren og jeg Ungdomskonferansen på Gjøvik. 150 ungdommer møttes der for å bli kjent med hverandre, og få nyttige foredrag fra blant annet vår alles helsesista, Anja Edin, Piateed og mangle flere. Dagens ungdommer er bra folk. Det er givende å diskutere samfunnets utfordringer med unge mennesker som brenner for en mer rettferdig og bærekraftig verden. Det er grunn til å lytte når de yngre generasjonene snakker om hvordan framtida bør bli.

Fylkestinget vedtok i oktober en ny Ungdomsstrategi. Hele fylkestinget har stilt seg samlet bak at i Oppland skal all ungdom trives i et trygt og inkluderende oppvekstmiljø og få muligheten til å utvikle sine ressurser gjennom aktiv deltagelse i skole, fritid og samfunnsliv. Det er viktig at vi klarer å følge opp dette i praksis.

Ungdomsstrategien skal bidra til at ungdom i Oppland får gode livsvilkår, utviklingsmuligheter og attraktive lokalsamfunn. Gode og trygge ungdomsår skal bidra til tilhørighet og lyst til å reise ut og flytte attende. Strategien skal vise veg for utvikling, være spisset og forenklet og det skal settes fokus på enkelte områder i perioden for å styrke ungdomssatsinga i fylket.

I ungdomsstrategien trekker vi fram fire satsingsområder:

1.Deltagelse, trivsel og psykisk helse

2.Kultur og fritidstilbud

3.Entreprenørskap

4.Trygg og tilgjengelig transport.

Dette er viktige temaer som vi velger å løfte fram, blant annet etter innspill fra ungdommen sjøl.

Vi skal legge til rette for ei aktiv ungdomstid. Fridtjof Nansen sa at «Det er de unge som skal skape framtida og gjøre verden til et bedre sted å leve i». Derfor er jeg glad for at vi har engasjerte ungdommer i elevråd og ungdomsråd, i ungdomsorganisasjoner og i vårt eget Ungdommens fylkesting.

Alle skal oppleve at det er godt å være ung i Oppland. Det er vår klare målsetting med ungdomsarbeidet vårt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags