Kunnskapsløse holdninger fra Unge Høyre.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevUnge høyre skal ha landsmøte. Da er ulveforvaltningen i Norge et tema.  Akkurat som oss vernere av arten ulv, opplever vi ulvesonen som et hinder for fornuftig forvaltning av et fredet og truet rovdyr. Men så er enigheten slutt. For de unge i Høyre vil ha større frihet til å rasere de magre ulvebestander som verdens rikeste land knapt  råd til å holde i live. De kjører frem med full eiendomsrett til all utmark, til full utnyttelse av beiteretten og til å verne små- redde deler av en befolkning som ser på naturen kun som en arena til å rusle i for bærplukking og å skyte blink på andre dyr.

Hva som er virkeligheten er at de ville dyrene var her lenge før oss. VI har skutt ut de store rovdyrene, VI  har overtatt det meste av utmark for beiting av husdyr, nå ca. 2, 5 millioner med sau, som i dette dobbelte antall på vel ti år, gjør mer skade enn gavn der de tramper ned verdifulle plantesorter og småkryp som er mat for fugl.

Sau i Norge er blitt landets nasjonaldyr...og er over alt på motorveier, hyttetun, og dør i hopetall av sykdommer og ulykker UTEN at rovdyr er de skyldige. Vel 100 000 blir bare borte, eller funnet druknet, med beinbrudd og sultet i hjel, spist opp av fluemark og flott, kjørt ihjel...og den går som levende åte for rovdyr, som bare tar livet av knappe 5000 sau og lam....og den norske bonden har INTET ansvar...for i Norge gjør man ikke som i andre land, hvor gjeting og DAGLIG tilsyn er vanlig og påbudt om man ønsker erstatning for tap av husdyr.

Mens de store topp predatorene var borte har klovdyrbestander formert seg seg til det ti-dobbelte, der er vel 11000 påkjørsler av elg , hjort og rådyr, som koster landet mange milioner ÅRLIG.....HVOR er rovdyrene ? hvor er ulven som er skapt for å holde balansen i faunaen?

Folk i unge Høyre; våkn opp , naturen er det INGEN som eier, den er til låns, og det er opp til oss å passe på med vett og respekt for de gaver som ligger i bakke og på trær. men er IKKE fra begynnelsen en arena for massedrap av dyr man ikke liker. Det antroposentriske natursyn som ble forfektet og etterlevet i 1880 årene er gått ut på dato. Vi mennesker er en del av noe større...og så lenge vi ikke har vett til å innse dette, sager vi av den gren vi sitter på . Dyr er ikke til for vår mat. Skal  man absolutt ha døde dyr på tallerken, får det være med beskjedent mål, ikke den fråtsing av kjøtt som i dag som  ødelegger kloden  og vår helse! Sau står otte måneder i trange båser på spaltegulv, og gumler kraftfor og soya  fra Brasil

Unge Høyre;  bli et parti for fremtiden , ikke et parti med holdninger som er gått ut på dato.Klart at den fordummende ulvesonen bør vekk, slik at et anstendig antall av ulv får leve i større områder enn bare under 5% av Norges landjord.Da blir balansen i fauna gradvis gjenopprettet, og de mange av oss som blir truet for å vise seg  beriket over at ulven er kommet tilbake, slippe å bli trakassert og mobbet.

Helga Riekeles, Larkollen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags