Jeg lurer på om fakta ville ha sunket lettere inn hos rovdyrmotstanderne hvis innlegg de leste, var skrevet anonymt. Du begår flere feil til stadighet og lærer aldri, Kvikstad. Ikke bare fokuserer du på meg og hva jeg måtte mene om rovdyrdebatten istedenfor å fokusere på saken, du tar deg til og med den friheten å anta hva jeg måtte mene når du ikke har fått med deg budskapet. Er du synsk?

Det hjelper ikke hvem som har skrevet fakta. Det vil aldri hjelpe på fakta om det er jeg eller noen andre som serverer det. Det er aldri lurt å skyte budbringeren og la opphavet være. Hva skal egentlig til for at dette skal synke inn hos dere rovdyrmotstandere? Hva Nortura skriver, hva miljødirektorat og Mattilsynet skriver, det er fakta og kan ikke forandres samme hvor mye du irriterer deg over at jeg serverer budskapet. Nå har du irritert deg gang på gang over skriveføre kvinner i debatten, er det ikke på tide at du begynner å få med deg hva vi skriver, heller enn å anta? Les litt mer enn bare navnet på skribenten?

Nei, Kvikstad. Jeg har ingen hetsekampanje eller agenda verken mot sauer eller mot sauebønder. Jeg bor med en av dalas største gårder som nabo – og de er gode naboer, så jeg har ikke noen agenda mot bønder generelt, noe også mine naboer kan mer enn gjerne bekrefte. Det du derimot ikke har fått med deg, er at rovdyrvernere – som jeg er – også er dyrevernere i sin helhet. Det jeg har en agenda mot, er de som ikke passer på dyrene sine, og setter sin økonomi foran naturen og dyrevelferden. At de føler dette som hetsing viser kanskje at jeg treffer spikeren godt på hodet. Hvis dette nå ikke synker inn, trenger du ikke å sende flere innlegg adressert til mitt navn, for da har ikke du og jeg noe å diskutere. Veggen min har bedre svar å komme med enn det du har.

Jeg tar mer enn gjerne imot flere innlegg fra deg om du klarer å holde deg saklig, Kvikstad, og debatterer saken framfor hva du tror jeg mener om ditt og datt. Ingenting du måtte mene om meg om mine meninger forandrer det faktum at det er alt for mange sauer som lider i Norge, alt for mange skattepenger som går til oversubsidiert kjøtt som selges til dumpingpris i utlandet når fryselagre må tømmes før neste slakt, det forandrer ikke faktumet at ulveflokker jakter elg og ikke tar en eneste sau mens de fungerer som en sperre for de fleste streifulv, mens alt for mange sau i utmarka ikke er så bra for miljøet som først antatt. Det forandrer faktisk ingenting på realitetene hva du måtte mene om mine meninger, så vær så snill å slutt å anta noe om dine meddebattanter. Hold deg til fakta og les innlegg uten å henge deg opp i hvem som har skrevet det.

Igjen vil jeg understreke at ingen sauebønder – eller bønder i det hele tatt – skaffer mat til mitt bord. Da har du ikke fått med deg hvordan dette fungerer. Ingen gir meg maten gratis. Ingen frakter maten hjem til meg. INGEN. Jeg drar til butikken og kjøper maten, som er fraktet dit av andre enn bøndene selv. Bøndene gir ingenting gratis, de får betalt for det de leverer. Slik dere driver og framstiller sauebøndene, ser det ut til at Norge sulter i hjel uten kjøtt. Sverige har langt færre sauer og langt flere rovdyr – og vi har ikke hørt om hungersnød i Sverige enda. Når skal dere slutte å snakke hardtarbeidende gartnere ned? Når skal dere slutte å lyve til folk? Og når skal du slutte å lyve om meg?

Skam deg, Kvikstad, for å tillegge meg meninger jeg aldri har hatt. Dette er alt ditt verbale angrep mot mitt navn er verd å svare på. Håper OA gir deg en ny sjanse – på et saklig svar denne gangen.