Ulv, ulv

Av
DEL

MeningerJeg må si jeg sperret øynene opp når jeg leste i OA at det kunne bli færre sauer som ble drept, om de ikke helt og holdent konsentrerte seg om maten, men heller tar noen timer på helsestudio og på løpebanen. Jeg har i grunnen fått nok av ulv og sau for lengst, for med to parter som begge har rett, og den andre andre motparten har ikke peiling og forstår ingen ting. Jeg har lyst til og legge det som har skjedd inntil nå i denne saken på vent, og snakke litt om fremtiden.

Da passer det og begynne tilbake i 1840 når isen på Randsfjorden var farbar og et taterfølge skulle krysse isen fra vestsida til østsida. Halvveis over ble følget angrepet av en flokk ulver. Alle kom seg over isen men noen var blitt skadet. Dagen etter døde en i følget av skadene ulvene hadde påført ham. Taterfølget skulle videre men fikk problem for det var ikke mulig og grave en grav i den harde jorda. Like ved der Taterfølget hadde slått leir om natten var det en åpen myr, det ble enighet om og senke den døde i myra for at følget skulle komme seg videre. Denne myra ligger litt nord for Odnes og heter den dag i dag Tatermyrbakken (mulig noen har hørt navnet). Dette skal være siste dødsfall grunnet ulv i Norge. Ulven som har ruslet rundt på Østlandet (eller flere) er sett alene, men får den fortsette og formere seg og det blir flokker så stiger risikoen for angrep på folk, da blir det ikke bare sauen som får unngjelde.

Snakket med en kar som har hytte i Solør nær svenskegrensa. Han sa at der er det alt blitt sett flokker med fire-fem dyr, og får de gå fritt og det ikke blir tatt ut noen individer ved jakt, så må man passe ryggen sin. Håper jeg aldri får rett i dette, men jeg mener det kan være lurt og være litt føre var. Husk at ulven ikke vet hvor grensen han skal holde seg innenfor går og blir ulven riktig sulten så håper jeg den tar en sau og holder seg til sau.

Mat er mat for ulven om den går på to eller fire bein. Jeg er for at vi tynner ut i rekkene til ulven så vi ikke får en ny ulvetid med ulv over hele Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags