Uforskammet av Kristian Kvikstad

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKristian Kvikstad svarer Berit Hellberg. Han er ikke bare uenig i hva hun skriver, men innholdet er så pepret med uforskammede utsagn at troverdigheten blåser vekk i nedverdigende ytringer.

I kjent Donald Trump-stil fortsetter han med å latterliggjøre ansvarlige forskere som har noe å fortelle om balansen i vår fauna.Dette reduseres til vranglære  som han tyr til, a la Trump.  At all natur trenger topp predatorer virker ukjent for Kvikstad, som har en agenda - å få ulven vekk fra norsk natur.  Han ikke liker ulv.  Greit nok - men å fortsette år etter år å demonisere oss som ønsker å bevare  levedyktige bestander av ulv med personhets , da skyter han seg selv i foten. Utsagn: «slike som deg»"«vrøvl» og «sludder», har lite å gjøre i en debatt hvor vi forsøker å møtes for å få minsket lidelser for alle dyr, både tamdyr og de ville rovdyrene. En så forsimplede utrykksform er en skam å publisere og er hverken en redelig avis som Oppland Arbeiderblad eller en sivilisert nasjon verdig.

At Kvikstad selv drev med sau i sin tid,  da var det ikke disse uhell og sykdommer som rammer sau på utmark som i dag, er muligens  riktig . Jeg antar at hans sauebesetning var mer oversiktlig med færre dyr og muligens sunnere sauerase? At fem prosent svinn = ca 120.000 sau forsvinner årlig som året 2016, uten at rovdyr har vært i områdene, er hva Mattilsynet kan fortelle. Om dette også er vranglære og sludder - han om det.

«Horder av ulv», «massemordere»,  «monstre», det står ikke om å finne de verste begreper om en art, som er et intelligent  pattedyr som lever av å måtte ta liv av dyr for å leve, slik vi mennesker også gjør - og i stor skala. 73 milliarder dyr drepes årlig av oss mennesker i vårt umettelige behov for kjøtt, en diett vi ikke  trenger. Vi er massemordere, vi har et valg. Rovdyr har en jobb å gjøre å holde klovdyrbestandene nede på et forsvarlig nivå. Hjortedyrbestandene  er idag forvokst, er bærere av flått, og gjør stor skade både på skog og i trafikk. Mangel på rovdyr som ulv er åpenbar!

61 til 68 ulv er hva Norge, verdens rikeste land, tynt befolket, kan pynte seg med. Et stusselig antall,  langt fra noen  horder. Land nedover i Europa har flere hundre ulv hver seg + sau på beite som er passet på.  NB - de går ikke som levende åte for rovdyr, slik som i vårt land.

FNR, og medlemmer som herr Kvikstad, burde snart innordne seg fakta at Norge skal ha levedyktige bestander av alle de store rovdyrene, også ulv. Avisen Nationen skriver i dagens avis at reduksjonen av alle dyrearter på vår klode er en trussel mot vår sivilisasjon. Norge har en jobb å gjøre å tilbakeføre landets natur og fauna til større harmoni, ikke skrike etter utryddelse av en truet art, slik  FNR og herr Kvikstad stadig roper etter.

Hans nedlatende ytringer mot en redelig motdebattant som Berit Helberg, og tidvis også mot meg er ikke kledelig, og innholdet faller på stengrunn.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags