Predatorer 2017

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger«Bikkje-Birger» har lagt dyrevernet for elsk. Oss realister for hat. Dette starte tidlig på 70 tallet. I en ikke navngitt utkant i Sverige. En jeger kommer over et x antall døde elgkadaver inne på et gårdstun. Bak huset mot skogen er det et to meter høyt gjerde med piggtråd på toppen. På porten midt på står det Ingen inn. På vei ut i det fri.

Noen måneder senere komner samme mann tilbake og får kontakt med «B». De prater om løst og fast og jegeren spør så om han har sett noe elg eller sett elghunden hans. Den har hatt los forbi her. Har sett masse elg. Trafikkdrept elg, men fra nord Sverige grense mot Finland de da. Fôrer med de. Jegeren takker høflig og går tilbake i bilen..

To dager senere står jegeren og ser inn i innhegninger 500 meter bak «B» sitt hus... Synet skaper frykt. Inne der er det en stor hund, en kryssning han ikke har sett før. Svart fårehundaktig polarrase. Han setter seg så ned og skriver det han ser. Så kommer den grå til syne. Og der kommmer flere...

Nå er helvete løs tenker mannen. Neste dag kommer politiet til gården til en låst dør. Luftegården er oppe... Dette er de genene «ulven» vi har med å gjøre fra tid til annen har i seg... Alle vet hva fårehund brukes til. Samle sau. Alle vet hva en polarhund brukes til... Utholdenhet. Alle vet hva en russisk ekte ulv gjør... Dreper for å ha mat.

Kombinasjonen av dette her, er etter de tusen sider jeg har lest fra russisk og canadisk ulvefaktaer, det som bare «streifer» rundt oss nå... Alle ser hva som blir liggende, stående og sårende etter dem. Og på toppen av det hele; dette lærer vi barna, godt hjulpet av Langedrag, at kan klappes...?

Tigeren vekkes! Rovdyr må vi ha i en balansert form. Tusen takk for advarsler siden 80-tallet Sverige, men naboene deres er bare helt vanlige romantikere... Dere med veskehunder: kast veska lagt f..n i vold! Dere er dyreplagere!

Så til bygdenæringen. Alle som driver med næring, sau geit, høner ku og så videre. Legg ned i fem år så blir det slutt på bygda. Da slipper dere også å gå å gruble over at høna ikke kan gå ute, noe de er forpliktet til for å være frittgående. For nå er reven uten mat.

Kan si mangt om dette men det blir i avisen til julemagasinet. Og til dere som sitter på ræva hele dagen og spiller finn pokemon: Kom gjerne opp hit og forklar meg hvorfor dere vil ha det slik.

Jeg er en plass i skogen og lærer valpen og meg sjøl «ulven» bedre å kjenne. Den kommer til å ha oss på hat resten av dens levetid her. Jeg gleder meg til neste vinter. Da er Athea og jeg klare på spor! Begge er medisinsk doset mentalt. Tiger og døden følger, jakter mest effektivt i det stille. Uten våpen, men som kjentmenn og klare til å gjøre vårt for hele bygda og human jakt!

Til rovviltlaget; Fortsett! 10 år frem i tid er dette forbi. Takk «B» for at du dessverre var lur. Bruk naturen og sunn fornuft!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags