Gå til sidens hovedinnhold

Nedlegge landbruket og pelsdyrnæringa

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rovdyrvernernes Mål er å nedlegge landbruket og pelsdyr næringen. Det første en må ta for seg er begynnelsen på hvorfor vi skal et vist antall rovdyr da ulven som er det verste rovdyret. Ingen kan nekte for at ulven er et vakkert og fascinerende dyr. Det er det mest intelligente av alle rovdyr, ulven har 25 prosent større hjerne enn en hund (derved glupere, og bittet er dobbelt så kraftig som på en sjæfer. Ulven er skapt for å jakte og drepe. Hvordan i hele verden er det blitt slik at vi skal ulv iblant husdyr og viltet som er i landet?

Vi kan lære av historien at saker og ideer kan fremmes og settes i virksomhet ved manipulering propaganda. Da må vi gå tilbake til EU, jeg vil kalle det for keiser EU.

Det utgikk et bud fra keiseren, at den norske ulven (utryddningstruet) skulle bevares i Norge og Sverige. Da måtte vi for all del være lydige.

Med et flertallsvedtak bestemte Stortinget at vi skulle ha ulv i norsk natur. Konsekvensene var det ingen vurdering om, med hensikt?

Dette var et vedtak bestemt av flertallet, til stor skade for landbruket, og for alle som ville ferdes fritt og trygt i naturen, konsekvensene var det ingen som tenkte på. Noen måte «bære byrdene», var det rettferdig? Ved en senere evaluering blei alle skadene synlige. Demokratiet ble en tvang. Også Sverige måtte da ha ulv i sine områder. Ulvene fikk med dette et friområde i Skandinavia. På kort tid kom den «vandrende» den lange veien fra Russland, blei den hjulpet fram?

For at vi skulle bevare ulvene, da iblant husdyra måtte det til en forvaltning. Dette er flott ord som brukes av alle parter. Bare vi fikk til denne forvaltningen kunne ulv og husdyr leve side om side i samme område. Dette har det vært diskutert i det «vide og brede», uten at det på noen måte er blitt et brukbart resultat. Ved denne anledningen kunne rovdyrvernerne på sikt få nedlagt landbruket innen en viss tid, da ved hjelp av et vedtak i regjeringen. Er de nå noen i regjeringen som har tenkt på konsekvensene?

Dyrevernere, ved hjelp av et vedtak i regjeringen, bestemte at pelsdyr næringen skulle legges ned, resultatet er tap av en viktig virksomhet for mange i bygdene. Hva blir det neste som dyrevernerne vil verne? Det mest utenkelige ville bli våre viktige kjæledyr. Dette kan sammenliknes med et sjakk spill der en må tenke seg hvilke trekk motstanderen kommer til å foreta. Landbruket og pelsdyr oppdrettet er næringsgrunnlaget som at folk kan bo der de bor.

Hele denne rovdyrpolitikken kan sammenliknes med eventyret om «kongens klær». Eller om trolla på Krokskogen der det ene trollet har et øye i panna, derved kan se og bestemme for de andre to. Til slutt vil jeg også nå oppfordre alle til å lese eventyr, i disse er det en visdom og et poeng.

Kommentarer til denne saken